ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Чт, 28.03.2024, 15:49
 
Поновлені теми
 
        

пошук по сайту:

 

 
НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

 
  • Сторінка 2 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
форум сайту Анумо знову віршувать! » Актуальна тема » Історія нашого народу » Майдан (Що для Вас означало це поняття у 2004-му році і зараз?)
Майдан
virchi    Date: Ср, 13.08.2008, 01:06 | Message # 1
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адміни
 
Повідомлень:
1704
Спілкуючись з людьми (проїджаючи по селах і збираючи свідчення Голодомору 1932-1933 років), не раз чув, що таке поняття, як майдан (у розумінні 2004 року і як ним маніпулюють політики) давно минуло, та його навіть і не було.

А ще Майдан - це поняття для політиків.

А що для Вас означало це поняття у 2004-му році і зараз?



... Дивуєшся, чому не йде
Апостол правди і науки?
 


Szlachtycz    Date: Нд, 24.08.2008, 16:37 | Message # 16
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
11
Таких пастухів, які стріляли до своїх овець ми вже пережили. Тому хорони Боже від таких пастухів. А тут бачу, що Ви таким хочете стати. Комуністи, якщо самі не стріляють до "своїх ворогів" то шукають собі стрілців, щоб ті виконали цю працю за них. ХРИСТІЯНИ мають закодоване "[b]ЛЮБИТИ ВОРОГІВ СОЇХ". І така між нами різниця. Я в своїх віршах ні коментарях НІ РАЗУ НЕ СКАЗАВ, ЩО ТРЕБА КОГО НЕБУДЬ НЕНЕВИДІТИ. Ви Світлано і Ви Архипе закликуєте до злочину. Більше коментувати не варто. Дякую за увагу.
 


45tom    Date: Пн, 25.08.2008, 00:05 | Message # 17
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
16
Я не зможу стерпіти поразку
бо вбиваю в собі вже раба
Всі здираю улесливі маски
Ради неї ...Вона в нас одна.

Цей початок вірша якого я написав у той Майданний період...Ми ще мабуть не зовсім зрозуміли що відбулося .Хочемо все зараз , а це довгий проміжок часу , тут і економіка , а саме головне це люди .Ми всі звідтіля з СССР ми і думаємо по "совковому" і працюємо...Хтось із критиків Майдану скаже що він змінився , сказав керівнику що він не бидло ,що в нього є права ,чи вийшов на місцевий Майдан сказавши районним чиновникам що тут щось не так...А чого ж ті критики чекають, що хтось чи щось все поміняє.Ні тільки Ми ..Чи ти сам не давав хабар, а потім у колі друзів розповідав що Майдан не викоренив хабарі .Тема довга ...стара Європа сотні літ будувала те що вона зараз має , та ще і нація об"єднана , згуртована навколо ідеї розбудови .А у нас пів України молиться в екстазі на Росію вихваляючи її імперські амбіції , а інші щось хочуть національне.Як в таких умовав за такий короткий перід щось можна побудувати .А останні події взагалі добавляють песимізму.Побачимо що буде , а взагалі історики вже після нас зроблять оцінку тим подіям."Лицом к лицу , лица не увидать"


Олексій Тичко
 


Архип    Date: Пн, 25.08.2008, 13:19 | Message # 18
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Група:
Видалені
 
Szlachtycz!!! Вибачте але ви живете шаблонно..... Ви чітко виділили для себе що добре, що погане...
Я казав не про комунізм... А про нову економічну систему існування людства де головним критерієм життя будуть не гроші а щастя... А те що вона частково основана на Марксизмі це є нормальним!!!! Знаєте фундамент частіш усього однаковий... Та от будівлі різні!!!!
 


Abigel    Date: Пт, 29.08.2008, 22:02 | Message # 19
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
32
Є люди, для яких головне - це щастя, певні моральні цінності тощо (цей список можна продовжувати безкінечно), а є й ті, для кого матеріальні вартості важливіші! Повірте, ніяка система їх не змінить, навіть якщо покращиться економічна ситація, якщо набагато зросте рівень життя, бо, як ми всі знаємо, грошей багато не буває. Це не є правильним, але такі випадки мають місце. Це все залежить від людини, від її внутрішнього світу. А оця соціальна нерівність, яка спричиняє певні корективи та проблеми у стосунках людей з різним матеріальним становищем чи становищем у суспільстві, ніколи й ніде не буде викорінена. Це неможливо й залежить не від системи та не від політиків тим паче. Усе залежить від ЛЮДИНИ!

Post edited by Abigel - Пт, 29.08.2008, 22:04
 


Szlachtycz    Date: Пт, 29.08.2008, 23:18 | Message # 20
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
11
Пане Архипе! На поганих фундаментах нічого доброго побудувати нікому не вдалося. А добре знаєте , що Марксизм - Ленінізм це була тільки ілюзія добробуту, якої не змогли здійснити ні на Сході , ні на Заході. Тої ідеології реформувати не вдалося. Я впевнений, що і Вам це не вдасться. Все таки нині, в Україні, маєте право висловлювати свою думку (колись, за попередньої системи Вам голосно своїх думок, якщо вони не бели згідні з бувшою ідеологєю виказати було заборонео) . Поки що творім добро на фундаментах, які здали існит у світі. Добра Вам і всім людям бажаю. Творім ДОБРО .
 


Архип    Date: Сб, 30.08.2008, 01:55 | Message # 21
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Група:
Видалені
 
Вибчте зарані!! Не плутайте Марксизм і Ленінізм. Це по-перше....... А по друге .... Те що мені не вдасться .... Нехай не вдається..... Ви мріяли літати??? Ні як я зрозумів........ У мене є одне питання Ви пане Szlachtycz зараз не в Україні... А що ви зробили для своєї країни??????? Нічого як і я...... А навіщо говорити про це??? Про те що зробили ті хто майже не відчуаає справедливості??? Вертайтеся до України.... !!! Чому ні??? Якщо ви хочете щось зробити будь-ласка якщо ні... мовчіть!!!!!! Тей хто не ризикує нічим не заслуговує уваги....... Може це жорстоко і молодо але так воно і Є!!! Можна писати прекрасні твори а толку??? Ніякого........ Ви шаблонні!!! Ви давно були в Україні!!!! Я знаю все по собі.... Де бють пляшки в дитячих садках, Де парки переповнені в розозлюченій босоті... де нареченого шукають по складі гаманцю........ де курять цигарку з рання щоб забутись про брудне життя........ Я не краще....... Я і є такий.... Я живу серед таких. Вони добрі люди... Але це Ваша демократична система ламає це все!!!!!! Можна кричати вмсе що хочеш)))) А толку???? Якщо слова ніхто не чує???? Да ладно.. Приїдьте побачите))))))
 


Szlachtycz    Date: Сб, 30.08.2008, 11:47 | Message # 22
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
11
Ось Пане Архипе в Україні був цьому році , був в минулому році і ще попереднього року. В мене там багато сім*ї по всій Україні. Я знаю як вони живуть і бачу як живе Україна. Я бував також і в" Україні Радянській". Я читав Історію Радянської України, але я також вже тоді читав Історію України, яка і нині ще не всім доступна. Я родом з Надсяння. Це частина етнічних українських земель (думаю, що Ви про це знаєте). З тих рідних земель , на яких наші предки жили сотні років у 1947 році було нас викинуто і розкинено по всій Польщі , щоб асимілювати. В кого була сильна віра, своя віра православна, чи грекокатолицька той перетривав і надалі залишається сином своєї Батьківщини - УКРАЇНИ.
Томудорогий ПАНЕ щоб повчати, треба трохи пожити, почитати, а щойно тоді критикувати іншіх. Дякую за увагу.
 


Abigel    Date: Сб, 30.08.2008, 16:13 | Message # 23
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
32
Панове, дискусія - це один зі шляхів віднайдення істини!
Гадаю, вам це вдасться.
 


virchi    Date: Нд, 31.08.2008, 00:13 | Message # 24
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адміни
 
Повідомлень:
1704
Я теж так думаю. А краще для порозуміння поки просто на деякий час припинити дискусію між Василем і Володимиром. Не назавжди, а поки хтось із наших користувачів не висловить власну думку з цього приводу, а потім, вже враховуючи нову думку, щось відповісти і від себе yes

... Дивуєшся, чому не йде
Апостол правди і науки?
 


Співанка    Date: Нд, 31.08.2008, 10:37 | Message # 25
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
40
Пане Василю(Szlachtycz)! Я б хотіла сказати, що справа не у віці людини! Ви правильно кажете - потрібно ще пожити! Та все ж вік людини не є тим біологічним і фізичним, що записано у документі! Вік людини визначається її обізнаністю, розвитком і навколишнім середовищем. А чи знаєте ви на скільки все змінилося у нас з того часу як зник Союз?
Зверху все здається не таким, яким воно є зсередини, ви не були тут у колі молоді, яка страждає від беззаконня, що панує на вулиці. Ви і наші батьки і наші дідусі і бабусі живете по принципам того часу, і бачите все через "окуляри", колись одягнені на вас і вживлені у вашу свідомість. Ви живете старими принципами, хоч і самі їх осуджуєте. Комунізм - не такий поганий, як вам здається, в принципі.
Досить подивитися на тодішні ціни, на рівень життя. Ще бабуся мені розказувала, як вона купувала хліб і молоко за копійки, як кожних 2 тижні літала літаком до дочки (мами), в тепер уже іншу країну. І вона не була заможною, просто працювала на заводі, як івсі інші люди, і не секретарем, не прибиральницею, а на чоловічій роботі - в ливарному цеху.
Ми нічого не придумуємо, ми просто зрівнюємо, що було колись, а що маємо зараз.
Навчання платне, лікування платне, все платне, дивно, що повітря досі безкоштовне (і то відносно).
Напевне з висоти вашого віку всього цього не видно, а ми відчуваємо все на власній шкурі. Як на мене, то я б краше не ходила в імпортній дорогій білизні, а носила б наше вітчизняне, як колись ви носили. То воно хоч було своїм рідним, НАТУРАЛЬНИМ і не викликало різні захворювання, аж до раку шкіри. І дивилася б наше рідне телебачення, а не зіпсовані закордонні фільми розраховані на розбещення і спотворення нашої молоді.
Демократія(у її сучасному розумінні) - то велика машина, яка користуєть людським розумом і життям як пальним, а ваші діти втрачають шанс стати розумнішими і відчути себе хазяїном у своїй хаті, країні у своєму житті!


Post edited by Співанка - Нд, 31.08.2008, 10:39
 


Архип    Date: Нд, 31.08.2008, 16:46 | Message # 26
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Група:
Видалені
 
Якщо Ви пане Szlachtycz, вважаєте, що демократія це система вічна і незмінна ви помиляєтесь... Вже почався період загнивання... Я не казав про комунізм... Він мені також не по душі... Але нова система повинна бути.. І рівноправья хоч би для дітей потрібно зробити... Щоб не було все по блату... Щоб не було, якщо в тебе немає родича при владі то потрібно гризти каміння щоб хоч чогось досягти... Ви обслуговувались в наших лікарнях??? Ви спілкувалися з нашею міліцією???
І чому я повинен нічого не мати тільки з причини, що мої батьки не змогли досягти верхівки... Може в усьому винуватити їх??? Чи себе?? Не знаю... Я б вибрав шлях не винуватити а вирішувати на основі державного устрою....
 


natalya-gurkina    Date: Сб, 06.09.2008, 15:38 | Message # 27
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
1038
Цікава розмова)))) Де побиті тарілки? )))) Чому без вирваного волосся? )) Жартую))))
Що можу сказати з цього приводу? ))))
Проблеми були завжди)))) "отцы и дети", "о времена, о нравы....". 1. Якщо ми говоримо про країну і рівень життя то ми маємо те чого заслуговуємо. 2. Нам, я вважаю, гріх жалітися.
Тепер обгрунтую. 1. Хабарництво, нерівноправя... Скажіть, а хто це все дозволяє? Ми. Ми несемо хабарі, ми мовчимо бачачи несправедливість. Хіба ні? 2. Знаєте, я думаю що коли є хліб і до хліба то гріх скаржитися що жити погано. Є країни де люди голодують, де йде війна.
_____________________________________
Ніхто нам у цьому житті нічого не повинен! Так як і ми нікому нічого не винні. Поки людина не буде відноситися до собі подібного (я не кажу вже про інші види...), як до самої себе (Біблія), то так і буде що сварки, непорозуміння і все інше... Ми творці того що споживаємо))))))



Всім гарного дня;) ))))

Post edited by natalya-gurkina - Сб, 06.09.2008, 15:40
 


Szlachtycz    Date: Сб, 06.09.2008, 23:06 | Message # 28
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
11
[b]Я ВПОВНІ ЗГІДНИЙ З ВАМИ, ПАНІ НАТАЛЬО!!! [/b] Хай кожний на своїм пості творить ДОБРО, то ніякого лиха в Україні не буде. Тому заохочую усіх - БУДЬМО РАЗОМ і творімо [b]ДОБРО[/b]
 


virchi    Date: Нд, 07.09.2008, 15:48 | Message # 29
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адміни
 
Повідомлень:
1704
І Василь, і Володимир по-своєму праві. Права і Наталя. Чому вона? Я місяць сидів та вибирав свідчення очевидців Голодомору у Баштанському районі (Миколаївська область). То її слова - чиста правді. Коли усе є, а головне на столі - значить усе гаразд...

... Дивуєшся, чому не йде
Апостол правди і науки?
 


ВолодимирСновида    Date: Пт, 12.09.2008, 04:15 | Message # 30
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
15
Цікава дискусія.
Майдан.По наївності своїй ми чомусь завжди віримо, що якщо ми повалимо теперішню владу і на її місце поставимо нову, на нашу думку демократичну, в Україні буде едем. Але ні нічого всього і відразу не буде.щоб щось змінилося треба нових людей, але не вихованців радянської системи, а українців народжених в незалежній Україні, тих кого виховували на укр. мові і не боялися нею говорити, тих хто не називав леніна і сталіна(з малої букви) вождями.+Треба позбутися нашої української вади -- в спільному ділі завжди знайдеться зрадник.
про комуняк
Комуністи -- зло і ідеологія їхня кал. Почну з економіки. За їх ідеями вона централізована, нема або майже нема прив власності.Ця економіка е глухим кутом, в Китаї це зрозуміли і зробили змішану ринкова+централізована. Колгоспи такаж сама ,вибачте на слові, "лажа" -- працюй на державу тоді тоюі трохи заплатять і дадуть мішок пшениці.
Терор. Комуняки своеє антиукраїнською політикою нищили наш народ нашу мову наші звичай, Один голодомор -32-33 чого вартий, нам давали допомогу ком парт відмовилася(а в 20 зчимто не пам*ятаю прийняла і голод був менший). З 20-х років особливо жорстокий терор проти проти укр інтелігенціїї масові розстріли, Сибір. Споконвічні заборони укр. мови.Жах.В мене була прабабця, вона пережила 1-2 світові і України дажила померла 04р.Вона розказувала не по почутому а з побаченого , що витворяли ммоскалі на Україні. Сидиш на вокзалі з газетою ти шпигун-- рахуєш вагони з пшеницею, чи технікою, або ти просто не так подивився на когось, чи не до того привітався і мінімум тюрма...Масові розправи з членами ОУН -- багато підлітків розстріляно або засуджено, про дорослих мовчу...
Боже, спаси і сохрани, щоб на нашій землі ніколи не було ком влади.

А пані наталя права не можна так сильно нарікати на життя коли є хліб на столі і дах над головою.


Володимир Сновида
мій автар -- це моя фотка коли я дуже злий
 


форум сайту Анумо знову віршувать! » Актуальна тема » Історія нашого народу » Майдан (Що для Вас означало це поняття у 2004-му році і зараз?)
  • Сторінка 2 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:



 
     
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz