ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Пт, 29.03.2024, 17:23
 
Поновлені теми
 
        

пошук по сайту:

 

 
НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

 
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
форум сайту Анумо знову віршувать! » Актуальна тема » Історія нашого народу » Майдан (Що для Вас означало це поняття у 2004-му році і зараз?)
Майдан
virchi    Date: Ср, 13.08.2008, 01:06 | Message # 1
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адміни
 
Повідомлень:
1704
Спілкуючись з людьми (проїджаючи по селах і збираючи свідчення Голодомору 1932-1933 років), не раз чув, що таке поняття, як майдан (у розумінні 2004 року і як ним маніпулюють політики) давно минуло, та його навіть і не було.

А ще Майдан - це поняття для політиків.

А що для Вас означало це поняття у 2004-му році і зараз?



... Дивуєшся, чому не йде
Апостол правди і науки?
 


Asedo1949    Date: Пн, 11.04.2011, 14:10 | Message # 61
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
58
Щодо сьогоднішньої влади то ось мої слова.
Знов у Раді, щось намудрували,
Конституцію переписали.
Прав для себе показалось мало,
Всі старі закони і згадали.

Помаранчеві, якісь не вмілі,
Білі з серцем, ті зарозумілі,
Зараз синьо – білі, та усе дарма,
Ладу, як не було, так – нема.

Знов піднялись ціни і податки,
Залишились людям лиш нестатки.
Він, ще й хвалиться, улесливий такий,
Що «жить нам стало легче, веселей»

Може йому «легче», але людям ні.
Живе, мандрує нарід, як в пітьмі.
Нащо нам чекати більших лихоліть?
Я закликаю: ЛЮДИ, НЕ МОВЧІТЬ!


Господний дар- чистая душа !
 


kiv-als    Date: Ср, 01.06.2011, 19:38 | Message # 62
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
5
Майдан.Майдан.Майдан.Як це давно було і так ніби вчора.Чи правильно ми, українці, розуміємо значення Майдану.Тому що українці - дійсно унікальна нація, як зрештою і всі інші нації світу. На даному етапі суспільного розвитку ми зокрема унікальні тим, що постійно демонструємо, що наш народ далеко мудріший за свої провідників.
Парадокс лише в тому, чому такий мудрий народ вибирає таке "немудре" у владу? Можливо тому, що мудро дає усім спробувати, щоб ніхто потім не казав "А от я би зміг!"? Тоді що ж хотів показати ,розказати нам Майдан?Що ми, українці .зробили не так ,коли тепер згадувати Майдан рахується дурним тоном.Але чому так? І чому Майдан залишився поняттям для політиків?Невже самі політики могли передбачити наскільки ідеєю Волі ,Майдану, переймуться прості українці?Невже могли подумати як швидко відреагують люди на беззаконня,брехню,фальсифікацію.В страшному сні ,напевне ,януковичам і не снилося,як народ повстане проти лицемірства,зрозуміє ,що Україна - це країна , де всі повинні однаково бути захищені,кожен має рівні права і обов'язки, не має вищих і нищих.
Я не пропагандую комуністичну ідеологію,до комуняк в мене зовсім інше ставлення(мій батько репресований, його у 10 -річному віці вивезли як худобу в товарному вагоні в Хабаровський край,дядько сидів у в'язниці-бандерівець.)Просто для мене Майдан не є те місце де колись хтось там стояв ,щось хотів і в чомусь розчарувався.Я б сказав що сам Майдан для мене не є явищем матеріальним ,а скоріше духовним ,адже на Майдані, на мою думку, нація перенародилася з салдепівських людей копірок в особистості.В українців з різними характерами, поглядами,віроісповіданнями з'явилася одна, до цих пір заборонена, ідея , одна мета-яка всіх з'єднала в єдине ціле - зупинити брехню.І нам це вдалося. Чому ж тепер сидимо по кутах і скиглимо як побитий собака? Чому говоримо про якесь розчарування,про даремно втрачений час? Невже хотіли змін на слідуючий день,хіба не знали ,що безхребетний Ющенко разом з любими друзями,замість подяки зробить все ,щоб "з'їсти" Тимошенко?Чи може хотіли ,щоб вони приїхали у всі місцеві органи влади,починаючи з сільських, і обрали за нас чесних керівників.Скажу чесно: ні на секунду ,ні на йоту , я не жалкую ,що прожив на Майдані всі ці дні ( був з першого дня рівно 2 тижні) і про якесь розчарування ,навіть не говорю.Можливо воно , розчарування у багатьох людей через те , що занадто рано народився Майдан і не всі до кінця зрозуміли його, не всі оцінили. Що ми за нація така,що так не вміємо шанувати і пам’ятати своєї історії. Взяти хоча б французів; день взяття Бастилії кожен рік проходить з урочистостями,військьковим парадом,відмічають з шиком. (День взяття Бастилії присвячений Великій французькій революції. 14 липня 1789 повсталі парижани штурмом узяли фортецю-в'язницю Бастилію - символ королівської влади і звільнили сімох ув'язнених. Ця подія вважається початком Революції. Постанова про свято була прийнята 6 липня 1880.) Невже ми гірші за французів- ні ,невже слабші інтелектом-також ні,чи може їх рід старший і знатніший –ні.Тоді чому ми не можимо говорити про Майдан як символ Волі ,як празник нескорених ,як дату народження нової свободолюбивої нації? Знаю і вірю ,що Майдан стане першою нотою у пісні « В щасливій країні щасливі живуть».


А ми живі, нам треба поспішати

Зробити щось, лишити по собі.

(Л.Костенко)


Post edited by kiv-als - Ср, 01.06.2011, 21:03
 


iv-ann    Date: Нд, 16.08.2015, 11:30 | Message # 63
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
134
Здається люди ( і на Україні і в світі ) , забувають що Майдан - це обєднання людей для вирішення вседержавних проблем . І хто думає що їх немає в США , Японії , Німеччині , той дуже помиляється . І чим бідніша країна , і тим більше КОРУПЦІЙНА Україна , тим більше цих проблем ! Шкода що Вояки Герої України ( в так званому АТО , хоча я кажу це війна !) після воєнних подій , боїв , не зберігають свої обєднання , щоб мирним способом ( без зброї і кровопролиття) , воювати проти її величності Корупції , яка керує Україною ( не президент чи уряд) . Шкода , що пропадають марно зусилля окремих патріотів , бо по одинці нас побють , і ніхто нічого не добється !

Любов – життя предтеча
І смерті – спадок
Творінь – зачаток
Душі – свічадо
ЕМІЛІ ДІКІНСОН
 


Marinesha    Date: Чт, 05.08.2021, 01:52 | Message # 64
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Реєстровці
 
Повідомлень:
4
жестко
 


форум сайту Анумо знову віршувать! » Актуальна тема » Історія нашого народу » Майдан (Що для Вас означало це поняття у 2004-му році і зараз?)
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пошук:



 
     
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz