Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Сб, 20.04.2024, 13:47
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви проживаєте?
Всего ответов: 974
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Архів матеріалів"

Поділіться новинами з користувачами!


« 1 2 ... 192 193 194 195 196 ... 267 268 »


13 грудня в Києві нагородять лауреата літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженевського. Одну з найбільш впливових премій в області літератури вручать вчетверте. З метою підтримки молодих українських літераторів, премію імені Джозефа Конрада-Коженевського заснували у 2007 році Польський Інститут в Києві у партнерстві з Національним центром культури у Варшаві. Щодва роки премію дають українському письменнику у віці до 40 років. По аналогії з Нобелівською — не за конкретний літературний твір, а за послідовну реалізацію творчої дороги, інноваційність форми, руйнування стереотипів і універсальність послання.

"Премія Конрада — це визнання літературних досягнень молодих українських письменників, — відзначає директор Польського Інституту Ярослав Годун, — Винагорода не розставляє крапки над "і", але служить широким просуванням української літератури за кордоном. Зокрема, презентації її внеску в суспільно-культурний розвиток Європи"
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 05.11.2013
 

  Поетеса-перегінчанка Наталя Данилюк здійняла «Кульбабову віхолу»

  Вже своєю першою книгою поезій «Та жінка, що навпроти у вікні» 2012 року обдарована і самобутня поетеса з селища Перегінська на Рожнятівщині – чарівного куточка над невеличкою гірською річечкою Радовою – Наталя Данилюк заявила: у поетичному просторі Прикарпаття засвітилося нове ім’я. А її чергова збірка «Кульбабова віхола», яка недавно побачила світ в одному з хмельницьких видавництв і постала на суд читачів у світлиці газети «Галичини» в Івано-Франківську, у цьому ще вагоміше переконала.
  Поезії Наталі Данилюк пахнуть свіжістю; образи – яскраві і теплі, а лірична героїня – залюблена і красива жінка, яка і бачить світ довкола, і спілкується з ним лише серцем
... Читати далі
Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: LesyaGenyk
Дата: 04.11.2013 | Коментарі (12)
 

  30 жовтня 2013р. колегія Міністерства культури розглянула кандидатури в лауреати Шевченківської премії 2014 року
 
  Шевченківському комітету рекомендували таких кандидатів: художницю-керамістку Людмилу Мєшкову, оперну співачку Людмилу Монастирську, письменника Андрія Куркова та літературознавця Сергія Гальченка.

  Міністерство також порекомендувало включити до числа претендентів на премію постановочну групу опери Вагнера «Летючий голландець» Донецького національного академічного театру опери й балету. Член Шевченківського комітету зазначив, що режисер-постановник опери «Летючий голландець» Марія Курочка – німкеня й живе у Берліні.

  Колегія також підтримала кандидатуру письменника
... Читати далі
Розділ: Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції | Опубліковано: virchi
Дата: 01.11.2013
 



  Філософські ідеї та спосіб життя Сковороди – нерозривні: він навчав бути самотнім – і сам був самотнім; навчав бути бідним – і сам був бідним; закликав до висот людського духу, до віри в Бога – і сам був на вершині духу, на вершині віри.

  Син бідного козака з Полтавщини, Григорій Сковорода у 12 років вступає до Києво-Могилянської академії. Упродовж перших шести років юний Григорій повинен вивчати латину, церковнослов’янську мову, історію, географію, церковний спів, потім розпочинається 2-річний клас філософії, після нього – 4-річний клас богослов’я. Вивчаючи філософію, Сковорода знайомиться з мислителями Стародавньої Греції та Риму. Його улюблені античні автори – Сократ, Платон, Арістотель, Епікур, Плутарх, поети Вергілій та Горацій, засновник байки Езоп. Не менший вплив на формування поглядів мислителя мали Отці церкви. Але основою духовного життя Сковороди, його творчого натхнення була Біблія. Він настільки любить Біблію, що називає її Богом, вважає світом символів, що разом із макрокосмом (усе довколишнє) і мікрокосмом (світ людини) формує простір нашого буття.

  У віртуальному турі - 5 точок огляду. Загальна тривалість аудіосупроводу
... Читати далі
Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi
Дата: 28.10.2013
 



  Поетка специфічного і не для всіх прийнятного жанру (еротична лірика) Леся Мудрак, стала лауреаткою цьогорічного Всесвітнього фестивалю поезії «Дні Наїма».

  Сорок учасників з різних країн світу: САД, Канада, Мексика, Франція, Данія, Голандія, Німеччина, Італія, Бельгія, Польща, Туреччина, Болгарія, Пуерто-Ріко, Црна Гора, Албанія, Косово…

  Відзначено було лауреатів Кристину Ленковську ( Польща) й Юана А. Франгуя (Пуерто-Ріко). Але перший приз – дві головні нагороди та статуетки фестивалю дісталися Лючії Вілагарсія з Мексики та Лесі Мудрак
... Читати далі
Розділ: Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції | Опубліковано: virchi
Дата: 25.10.2013


   Леся Мудрак стала лауреаткою фестивалю поезії «Дні Наїма»     Леся Мудрак стала лауреаткою фестивалю поезії «Дні Наїма»»         
 



Роман «Музей покинутих секретів» визнали найкращим серед семи номінантів на літературну премію Центральної Європи. Про це повідомляють кореспонденти «Дня» у Вроцлаві.


«В цю хвилину я розумію, чому голлівудські зірки під час вручення «Оскара» починають плакати. Ще сьогодні зранку я була у Лондоні і підписувала ту ж книгу англійською мовою. Вроцлав зараз для мене ірреальний. Україна здобула визнання Європи! І за це дякую Вроцлаву» ... Читати далі
Розділ: Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції | Опубліковано: virchi
Дата: 24.10.2013
 

  24-27 жовтня 2013 рокув рамках VI Міжнародного форуму «Простір гуманітарної комунікації» відбудеться Другий Міжнародний арт-фестиваль «Одна маленька свічка»
  Мета фестивалю: представити сучасні проекти в області поезії, музики та живопису, які підтримують діалог культур в Україні та за її межами.


  У роботі фестивалю планується участь поетів, музикантів, культуролонгів України та Росії, а також творчих спілок та групп, які предствляють основні напрямки розвитку сучасної україномовної та російськомовної поезії та авторської пісні, представники візуальних мистецтв.

  До участі запрошуються ... Читати далі
Розділ: Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції | Опубліковано: virchi
Дата: 24.10.2013
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz