ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Пт, 26.04.2024, 22:00
 
Поновлені теми
 
        

пошук по сайту:

 

 
НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
форум сайту Анумо знову віршувать! » Поезія - це завжди неповторність » Поетична майстерня » Що дає Вам творчість? (Для чого, або кого Ви пишите)
Що дає Вам творчість?
Дарка    Date: Нд, 17.08.2008, 13:32 | Message # 1
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
12
Просто хочеться дізнатися, що дає вам поезія. Ваш дар приносить Вам горе, щастя, полегшення, нові цілі в житті, гроші? Мені мій дар приносить багато лиха, але це - сенс мого існування на данному етапі. Мені іноді здається, що якшо припиню писати, пререстану існувати. Хоча, мабуть, це не так... А ви?

Дарка
 


Юта    Date: Нд, 17.08.2008, 23:07 | Message # 2
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
46
Язик не повертається назвати мою паталогічну потребу до віршоробства на грані з графоманією - даром.. Не хочеться розводити тут пафосної маячні про духовне піднесення, яке я відчуваю при написанні того чи іншого чергового "шедевру", про потойбічні голоси і дивні імпульси, що тиснуть на кору головного мозку і дією безумовних рефлексів примушують мою руку конвульсивно тіпатись, каліграфічно виводячи на папері геніальні/з претензією на геніальність/посередні рядки) Нє. нЕма ніц такого)
Хоча, мої нескромні амбіції не дозволяють до кінця повірити у все вищенаписане горезвісною мною ж, і примушують сприймати ці рядки як вияв одвічного до всього протесту. Така вже я. Але доля правди в цьому є..) Треба скептичніше ставитись до себе і своїх талантів.
А от те, що поезія приносить мені масу страждань - то правда (коли якесь слушне влучне слово не вписується в контекст, то сумління і віра в свою типу "геніальність/майстерність/etc" враз набувають розпливчастих сумнівних обрисів корабля на горизонті, якому хочеЦЦя помахати услід рожевою хустинкою, попередньо витерши почервонілі од сліз очі і висякавшись)ггг Отак от, поезія і її "продукування" не надають мені жодної мантрової гармонії, чи то пак якоїсь рівноваги. Скоріше то можна назвати "стабільним станом роздратування", хоча кожен стабільний стан має в собі певні натяки на гармонію)
ОТаке моє ставлення до своєї залежності от "дару")ггг
А ВИ ЯК?


Панiчний спокiй
 


flashadow    Date: Пн, 18.08.2008, 10:51 | Message # 3
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
24
А для мене поезія має зовсім інший зміст. Можна сказати так, що це розрядка стану душі, щоб не збожеволіти від припливу щастя чи горя. Я думаю ви зімною будете згідні, що любе слово чи подія справляє на творчих людей глибший і об'ємніший вплив. Просто, скажу так, є чаша, яка заповнюється емоціями і коли вона стає повною, то не важливо чи ти на роботі, чи це глибока ніч. Просто тебе щось піднімає і змушує вилити усе на папір. Пізніше вже мучутсь. Там рима тіршки не та, слово не підходить і т. д. Творчість мені приносить розраду і мить рівноваги. А далі знов поринаю у цей світ неспокою за новими враженнями і гострими відчуттями, коли я не на межі, то значить не живу (поринаю в депресію mellow ).

P.S. Вічно молодий воїн. happy


тінь від яскравого спалаху
 


Архип    Date: Пн, 18.08.2008, 14:56 | Message # 4
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Група:
Видалені
 
Я не вважаю це даром... Що воно приносить...Нічого.... А що воно повинно приносити... Для мене це виявльнення думок у своєрідній формі... І на мою думку письменники і схожі професіїї за свою творчість не повинні отримувати гроші... Бо коли воно стає продажним і робиться за гроші то це не творцість...
 


Дарка    Date: Вт, 19.08.2008, 11:52 | Message # 5
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
12
З останнім згодна. Творчість за гроші - то не творчість.

Додано (19.08.2008, 11:52)
---------------------------------------------
Боже, які ж щасливі ті люди, для яких творчість - розрада. Для мене це хвороба, від якої не хочу, навіть боюсь вилікуватись.


Дарка
 


virchi    Date: Вт, 19.08.2008, 18:45 | Message # 6
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адміни
 
Повідомлень:
1704
Та й не треба. Віршуйте, Дарко!

... Дивуєшся, чому не йде
Апостол правди і науки?
 


Аня_Рам    Date: Ср, 20.08.2008, 10:51 | Message # 7
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
25
... Буває нестерпно на душі-сідаю, виливаю все на папір, в кінці відчуваю оте "ху", і втома проходить і на душі ясніше, для мене поезія-це справді якийсь безсмертний дотик до душі, вона дає мені правильне розуміння будь-якої проблеми... yes
 


shetamara    Date: Ср, 20.08.2008, 17:13 | Message # 8
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
106
Творчість, у моєму випадку це поезія та проза, приносять мені задоволення. А якщо ще й відгукуються на мої твори, то оте задоволення вдвічі більше! Тому я думаю, що якщо хтось каже, що пише для себе, то тримав би свої твори у себе у папці, чи в зошиті. А якщо їх може прочитати ще хтось, то це вже не тільки для себе і потрібно прислухатися до думки читача.
Натхнення до мене приходить дуже рідко, для цього завжди буває якийсь поштовх (радість чи смуток, дивний сон, подія). Вперше надрукувала своє невеличке оповіданнячко у п'ятому класі в журналі "Піонер" (більше відмовляли у друці за великою кількістю недоліків, але у дитинстві не було кому давати мені творчі поради). Зараз, дякуючи Інтернету хороших людей, які можуть порадити і поділитися досвідом багато, то ж вчуся ще й досі. До речі, це теж велике задоволення.
Не думаю, що маю дар, але у кожної людини є те, що вона може робити краще. А творчість мені багато у чому допомогла.
Людей, які багато досягли у мистецтві вважаю обдарованими і цей дар повинен їм щось приносити. Згадаємо Т.Шевченка, завдяки своєму дарові його помітили впливові люди і він зміг частково викупити себе із кріпацтва!
На вступному екзамені до педагогічного я написала віршований твір про дружбу народів, думаю, що мені пощастило,і дякуючи цьому стала студенткою, а значить і це допомогло мені отримати диплом.
Отримувати винагороду за свою діяльність, я вважаю, що це правильно, якщо ти на це заслуговуєш, звичайно.
Якщо друзі весело посміються, прочитавши мій твір то це вже теж винагорода!


Любити - це значить бачити диво, яке інші не помічають.
(Слова невідомого автора)
 


Abigel    Date: Сб, 23.08.2008, 03:02 | Message # 9
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
32
Творчість - це для мене чудовий спосіб висловитися, виплеснути свої переживання, почуття, свій досвід на папері.
Адже кожен твір - це частинка автора, його душі, його життя!
 


ВолодимирСновида    Date: Пт, 12.09.2008, 02:09 | Message # 10
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
15
Порівняю творчість з палінням. Легко почати, важко кинутися цієї справи. Вже ніби закинув, але щось все одно тягне сісти за комп і набрати пару-другу рядків. Тільки на відміну від паління писання віршів не викликає захворювання на рак легенів:)). То для мене як каталізатор, або вповільнює моє життя коли я занаддто активний(70%), або ж заряджає енергією, типу РедБул:).Також це спосіб висловити свої думки, переконання, почуття. Не вважаю, що в мене до того діла талант(дар).Такі люди як ФРанко,Шевченко -- ось в кого був дар. Та й тут на сайті є талановиті люди (Abigel,Юта,Архип+ше якісь люди ніки/прізвища яких не пам'ятаю--це дійсно потужні люди).

Володимир Сновида
мій автар -- це моя фотка коли я дуже злий
 


virchi    Date: Пт, 12.09.2008, 09:53 | Message # 11
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адміни
 
Повідомлень:
1704
Цікаве порівняння, навіть залежність. Хоча краще залежати від поезії, літератури, а ніж від тютюну чи алкоголю.
Майже кожної години заходжу на сайт. Буває так, що не маю часу читати вірші, писати коментарі, то заходжу щоби просто побачити, хто є на сайті, і ніби ці люди з тобою у кабінеті на роботі або вдома.


... Дивуєшся, чому не йде
Апостол правди і науки?
 


Мозель    Date: Пт, 06.02.2009, 00:25 | Message # 12
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Заблоковані!
 
Повідомлень:
2
Та нічого вона мені не дає tongue Інколи знайомі просять щось їм дати почитати зі свого, тоді і пишу, просто щоб доставити комусь позитивні емоції, і інколі нібито й виходить tongue
 


Lesyanka    Date: Сб, 07.02.2009, 23:58 | Message # 13
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
22
flashadow, у мене все так, як у вас. Пишу тільки тоді, коли треба виплескати емоції, що накопичились. Я навіть не знаю, звідки в мене це взялося і коли з"явилося. І пишу я тільки те, що стосується особисто мене і моїх переживань.

"Лицом к лицу лица не увидать. Большое видится на расстоянье." С.Есенин.
 


Mira    Date: Вт, 07.07.2009, 15:14 | Message # 14
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Реєстровці
 
Повідомлень:
79
confu9
Мда.... Для мене творчість - з кожного потрішку. Звісно, пишу лише те, що відчуваю. Хоча інколи в одну мить почуття зливаються. і виходить щось подібне "... і відпущу. Слізьми омию. Та все ж ненавиджу. Навік Люблю". І потім кажуть "дурдом, зовсім не зрозуміло". Але це те, що я відчувала. Так і написала. Мені творчість дає головне - свободу. Ти пишеш те, що хочеш, що відчуваєш. Те саме з картинами. малюєш так, як бачиш. Щодо того, для кого я пишу? Мабуть, для всіх, але ж не кожен може зрозуміти. Не кожен може сприйняти вірш таким, яким він написанй, не враховуючи стилістики і норм. Для мене у вірші головне думка, а не форми. Хоча деяким людям доказати це дуже важко. dry Пишу найперше це для себе, викладаю думки, почуття. Потім через вірш легко це все згадати. А так - лише для душі. мені це подобається. hands


Більше враження для чоловіка це вираз обличчя, який надягає на себе жінка, а не сукня, що натягнена на її тіло.
 


форум сайту Анумо знову віршувать! » Поезія - це завжди неповторність » Поетична майстерня » Що дає Вам творчість? (Для чого, або кого Ви пишите)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:



 
     
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz