ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Вт, 16.04.2024, 14:23
 
Поновлені теми
 
        

пошук по сайту:

 

 
НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
форум сайту Анумо знову віршувать! » Актуальна тема » Свята... » Обрізання Господнє та свято Василія Великого (Вітаю зі святом Василя Великого і новим роком)
Обрізання Господнє та свято Василія Великого
AN_Kravchuk    Date: Сб, 14.01.2012, 10:05 | Message # 1
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
41
1 січня (за Григоріанським — 14 січня) відзначають свято Обрізання Господнього та надання Христу імені Ісус. У той же день згадують одного з отців Церкви — Василія Великого.

Подія обрізання Ісусу описується в Євангелії від Луки (2, 21): «Як сповнились вісім днів, коли мали обрізати хлоп’ятко, назвали Його Ісус – ім’я, що надав був ангел, перше ніж він почався в лоні».

Василій Великий, Святий Василій (грец. Μέγας Βασίλειος), Василь Великий, Святий Василь (329—379) — святий, архієпископ Кесарії Каппадокійської в Малій Азії, визначний церковний діяч, один із Отців Церкви і найбільш шанованих на Русі святих.

Французький автор, отець Жан Рив'єр у книжці «Святий Василій — єпископ Кесарії» написав: «Св. Василій це одна з найсвітліших і найславніших постатей старовинної грецької Церкви. Уже його сучасники називали його Великим… Він аскет з покликання і людина чину зі своєї природи… Його правила стали кодексом монашого життя на Сході, як правила св. Бенедикта на Заході… Він аскет, єпископ, бесідник, учитель, богослов і вчений. Він, без найменшого сумніву, є найдосконалішим представником Церкви свого часу… Життя св. Василія гармонує з його наукою, або іншими словами, його наука - це відбиток його життя». Тож нічого дивного, що Церква заслужено дала йому титул Великий. Він справді Великий головно у трьох ділянках свого життя: Він Великий Архіпастир Церкви, Великий Законодавець монашого життя і Великий своєю святістю.

Пам'ять святого Василія Християнська Церква вшановує 1 січня (14 січня за новим стилем) та 30 січня (12 лютого за новим стилем) — Собор трьох святителів.
Attachment: 1586716.jpg (12.6 Kb)


Кожна дитина – художник.
Проблема в тому, щоб залишитись художником, вийшовши з дитячого віку


Post edited by AN_Kravchuk - Сб, 14.01.2012, 10:08
 


virchi    Date: Сб, 14.01.2012, 20:25 | Message # 2
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адміни
 
Повідомлень:
1704
Дякую, Аню, за повідомлення! З Василем Вас!

... Дивуєшся, чому не йде
Апостол правди і науки?
 


форум сайту Анумо знову віршувать! » Актуальна тема » Свята... » Обрізання Господнє та свято Василія Великого (Вітаю зі святом Василя Великого і новим роком)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:



 
     
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz