ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Ср, 13.08.2025, 02:04

Поновлені теми

пошук по сайту:

НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Яку вибрати продуктивність витяжки?
Oleggfixx    Date: Чт, 08.05.2025, 12:39 | Message # 1
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Реєстровці

Вибір продуктивності кухонної витяжки — важливий етап облаштування комфортної кухні. Саме від цього параметра залежить, наскільки ефективно пристрій справлятиметься з очищенням повітря від пари, запахів та дрібних частинок жиру, що виникають під час приготування їжі. Витяжка повинна не лише гармонійно вписуватись в інтер'єр, а й бути достатньо потужною, щоб забезпечити якісну вентиляцію приміщення. Продуктивність витяжки зазвичай вимірюється в кубічних метрах на годину й вказує на об’єм повітря, який прилад здатен пропустити через себе за певний проміжок часу.

Особисто для себе я зрозумів, що орієнтуватися лише на дизайн витяжки — не найкраще рішення. Одного разу я встановив модель, яка чудово виглядала, але не справлялася з запахами під час готування. Виявилося, що її потужності просто не вистачало для мого приміщення. Саме тому дуже важливо враховувати площу кухні та висоту стелі. Щоб правильно розрахувати необхідну продуктивність, використовують просту формулу: площу кімнати множать на висоту стелі й отриманий об’єм повітря множать ще на коефіцієнт 10–12, який відповідає оптимальній кратності повітрообміну на кухні.

Крім того, варто зважати на тип плити — для газових плит зазвичай рекомендують витяжки з дещо вищою продуктивністю: https://www.zhitomir.info/news_226558.html, адже при згорянні газу утворюється більше вологи та продуктів горіння. З мого досвіду, потужна витяжка з правильно підібраними параметрами дійсно змінює відчуття від приготування їжі — повітря залишається свіжим, навіть якщо на плиті готуються страви з яскравими ароматами. Обираючи витяжку, я також звертав увагу на рівень шуму: надто гучна робота пристрою здатна зіпсувати враження, навіть якщо він ефективний. Оптимальний варіант — витяжка з продуктивністю трохи вищою, ніж потрібно за розрахунками. Це забезпечить запас потужності й знизить навантаження на прилад у повсякденному користуванні.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz