Якою водою краще мити волосся?
|
|
Oleggfixx
♂
| Date: Пт, 09.05.2025, 09:08 | Message # 1 |
| Останнім часом помітила, що волосся стало тьмяним, жорстким і гірше піддається укладці. Змін у догляді не було – використовую той самий шампунь і кондиціонер. Почала підозрювати, що проблема може бути у воді. Мию голову звичайною водопровідною водою, але чула думки, що вона занадто жорстка і містить хлор та інші домішки, які псують стан волосся.
Хотіла б запитати: якою водою ви миєте волосся – звичайною з-під крана, фільтрованою, кип’яченою чи, можливо, бутильованою? Чи є різниця, і як це впливає на стан волосся? Можливо, хтось має позитивний досвід зміни якості води? Буду вдячна за будь-які поради!
|
|
|
|
frendins
♂
| Date: Пт, 09.05.2025, 13:11 | Message # 2 |
| Дуже знайома ситуація. У мене теж раніше були проблеми з волоссям – сухість, ламкість, швидко жирніє коріння. І теж виявилось, що справа у воді. У нашому регіоні вода з-під крана дуже жорстка, містить багато солей кальцію та магнію, а також хлор. Усе це негативно впливає не лише на волосся, а й на шкіру голови.
Почала мити голову фільтрованою водою, яку пропускаю через побутовий фільтр з іонообмінною смолою. Різниця стала помітною вже через кілька тижнів: волосся стало м’якшим, краще розчісується, зник свербіж шкіри. Додатково ополіскую волосся кип’яченою водою з додаванням кількох крапель лимонного соку або яблучного оцту – це пом’якшує воду і нейтралізує лужне середовище.
Рекомендую спробувати хоча б фільтрацію або кип’ятіння – це вже дає ефект!
|
|
|
|
Nikitoss
♂
| Date: Пт, 09.05.2025, 18:19 | Message # 3 |
| Якість води справді дуже важлива для здоров’я волосся.

Я користуюсь бутильованою водою для миття волосся, але лише для останнього полоскання – постійно мити лише бутильованою було б фінансово невигідно.
Також хочу поділитись корисною знахідкою: нещодавно читала обговорення на схожу тему на форумі про догляд за волоссям. Там дуже детально розглядаються різні типи води (жорстка, м’яка, тала, дощова), є порівняння результатів, рецепти для ополіскувачів, і навіть думки трихологів. Ось посилання, раджу почитати: https://zoo-help.at.ua/forum/12-6399-1.
Думаю, багато хто знайде там щось корисне для себе. І не забувайте, що не тільки вода важлива, а й регулярний догляд – маски, живлення і захист від термічного впливу. Успіхів!
Attachment:
0318356.jpg
(23.4 Kb)
|
|
|
|
Amimi
♀
| Date: Сб, 10.05.2025, 21:53 | Message # 4 |
| Хочу поділитися своїм досвідом, адже теж зіткнулась із проблемою тьмяного й сухого волосся. Виявилось, справа не тільки у воді, а й у засобах догляду. Я перейшла на шампуні Daeng Gi Meo Ri — і це справді змінило стан мого волосся https://rozetka.com.ua/ua/shampun/c4657710/producer=daeng-gi-meo-ri/ Ці шампуні створені на основі корейських трав, мають насичений склад і дуже делікатно очищають шкіру голови, не пересушуючи її. Навіть при митті звичайною водопровідною водою волосся стало блискучим, гладеньким і менше плутається. А ще – відчутно зменшилось випадіння.
|
|
|
|