dima1987
♂
| Date: Сб, Сьогодні, 14:50 | Message # 1 |
| Бойлер — незамінний елемент у багатьох будинках, адже саме він забезпечує стабільний запас гарячої води. Проте, як і будь-яка техніка, він потребує правильного догляду. Однією з важливих процедур є злив води. На перший погляд може здатися, що робити це не обов’язково, але насправді періодичний злив подовжує термін служби обладнання та захищає його від неприємних поломок.
У процесі експлуатації всередині бака накопичуються солі, іржа та відкладення, які з часом утворюють щільний наліт. Цей шар знижує ефективність нагріву, змушуючи бойлер працювати з підвищеним навантаженням. Як наслідок – збільшується споживання електроенергії та зростає ризик перегріву нагрівального елементу. Коли я вперше розібрав свій старий бойлер, то був здивований, скільки всередині зібралося іржі та каменю. Після того випадку я зрозумів: регулярний злив води – не марна порада, а реальна необхідність.
Ще одна причина зливати воду – профілактика неприємного запаху https://www.online.ua/press-r....-887830. Якщо бойлер довго не використовувати, всередині застоюється рідина, що створює сприятливе середовище для розвитку бактерій. Кілька разів мені доводилося зустрічатися з ситуацією, коли після відкриття крана йшла вода з різким запахом. Вирішувалося це просто – повний злив і промивання бака.
Окремо варто згадати про безпеку. У разі ремонту або заміни деталей бойлера, перед роботою обов’язково потрібно злити воду. Це дозволяє уникнути протікань, пошкоджень та навіть опіків. Також перед зимовим від’їздом на дачу або в будинок без опалення злив води захищає обладнання від замерзання і руйнування.
|
|
|
|