|
Вірші про випускний вечір і для випускного вечора
| |
virchi
♂
| Date: Ср, 15.05.2013, 00:16 | Message # 46 |
| Ольга Тарасова
НАПУТТЯ ВИПУСКНИКАМ
Розцвіла калина при дорозі, Ствердивши омріяне буття. На шкільному стоїте порозі, Перед вами стелиться життя.
В чому сенс його у світі цьому, Кожен з вас замріється колись. Вирушаючи в дорогу з дому, Йди вперед, але не помились.
Сплинули роки дитинства кращі. Так чекали ви дорослого життя! Тільки б справдилися мрії ваші, Тільки б не роздерлись на шмаття!
Зробите ви самостійні кроки, Вже дорослі,… але ще такі малі! Проводжають вас у світ широкий Ваші мами, тата, вчителі.
Вам бажають щастя і натхнення, Щоб серед незгоди і пітьми Вам світило сонячне проміння, Щоб ви стали справжніми людьми.
www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=141203
Attachment:
1316311.jpeg
(13.5 Kb)
... Дивуєшся, чому не йде Апостол правди і науки?
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Ср, 15.05.2013, 00:18 | Message # 47 |
| На-д-е-ж-да
Побажання випускникам школи.
Любі друзі! Що вам побажати на порозі нового життя?.. Перш за все: цінуйте батька й матір, не жалійте їм свого тепла. Не робіть нікому зла і кривди, за добро добром спішіть віддать. Не чиніть ще зради Батьківщині: на чужині щастя не зазнать. Не забудьте мову калинову, пам"ятайте мамині пісні. Згадуйте хоч інколи про школу: тут лишились роки золоті. Не цурайтесь праці ніякої, бо краса людини лиш в труді. Дбайте про добробут України: хай же стане щастя на землі. Хай щастить вам завжди і в усьому. Не зазнайте горя і біди. Майте друзів вірних на дорозі, з ними легше по житті іти.
www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=130121
Attachment:
5038762.jpg
(9.6 Kb)
·
2588294.jpeg
(13.4 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Ср, 15.05.2013, 00:20 | Message # 48 |
| swetik
Випускникам 2001 року
Сідає сонце над Олександрією, З гніздечка вилітають пташенята. Полинуть вдаль вони, за мрією, Але чекає їх додому школа-мати
Не день, не два, не рік – десятиріччя Минуть, немов хмаринки в літню днину, Але чекає вчителька одвічно Випускника, немов свою дитину…
І буде все в житті – і радість, й горе, І злетів височінь, і біль падіння, Не всі повернуться – але вона чекає, вдивляючись у даль, у небо синє…
І тихим ранком, в вересневу днину, Що сяятиме квітами і сонцем, Хтось з учнів приведе свою дитину Й посадить в світлім класі під віконцем.
І знову, рік за роком, у турботах, Вкладаючи і серце, й розум, й душу – Бо то і є свята її робота – Аж поки й ці у білий світ не рушать.
Сідає сонце над Олександрією, З гніздечка вилітають пташенята, Полинуть в світлу даль вони, за мрією, Та їх чекає вчителька, мов мати…
www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=83428
Attachment:
0660438.jpeg
(10.5 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Ср, 15.05.2013, 00:25 | Message # 49 |
| Сергей Волков
* * *
Давайте простим друг другу обиды И горечь в сердцах промолвленных слов, Давайте честно, а не для виду Расскажем про трудную нашу любовь.
Как часто ее показать мы боялись, Желая блага, свершали зло, И вот вы – уходите, мы – остались, И неизвестно, кому повезло.
Как говорят, инцидент исперчен, Девочка плачет, шарик летит. Сеткою строк аттестат исчерчен, Подпись, печать и дата стоит.
Значит, поставлена чьей-то рукою Жирная точка в конце пути. Значит, осталось теперь былое Бережно в думы перенести.
Пусть в этих думах грусти не будет, Прошлым обидам в них места нет, Славой сочтемся – свои же люди, Все мы равно несем на блюде Душу к обеду грядущих лет.
Чего нам делить – и так всё ясно, Давайте скажем, не пряча глаз, Вы мне – “Вы были действительно классным”, Я вам – “Вы были действительно класс”.
ruk.1september.ru/view_article.php?ID=201001107
Attachment:
9675904.jpeg
(9.8 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Ср, 15.05.2013, 00:26 | Message # 50 |
| Сергей Данилов
Сегодня не наша последняя встреча
Нет, сегодня не наша последняя встреча. Сколько было их, сколько еще впереди. Растворяется в сумраке ночи оконченный вечер, Не решаясь, а может, в душе не желая уйти.
Загрустили друзья, но, поверьте, напрасны тревоги: Расставания срок нам не вынесет злая молва. Но один за другим застывают они на пороге И... уходят, оставив смущенно прощанья слова.
Я смотрю им вослед. За себя и друзей я в ответе. Память многое мне не дает позабыть: К сожалению, часто слова мы бросаем на ветер, Любим мы, но не тех, кого надо всем сердцем любить.
Завтра солнечным утром заботы нам лягут на плечи, День стрелой оперенной в далекую цель полетит… Растворяется в памяти добрый оконченный вечер, Не решаясь, а может, в душе не желая уйти.
Attachment:
3771509.jpeg
(10.8 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Ср, 15.05.2013, 00:27 | Message # 51 |
| Стихотворение безвестной монахини
Новодевичьего монастыря
(XIX в.)
* * *
Что бы в жизни ни ждало вас, дети, В жизни много есть горя и зла. Есть соблазна коварные сети И отчаянья жгучего мгла. Есть тоска невозможных желаний, Безнадежный, нерадостный труд И расплата годами страданий За десяток счастливых минут. Всё же вы не слабейте душою, Коль придет испытаний пора. Человечество живо одною Круговою порукой добра. Где бы сердце вам жить ни велело – В шумном свете иль в сельской тиши – Расточайте без счета и смело Вы сокровища вашей души. Не ищите, не ждите возврата, Не смущайтесь насмешкою злой. Человечество всё же богато Лишь порукой добра круговой. Где бы сердце вам жить ни велело – В шумном свете иль в сельской тиши – Расточайте без счета и смело Все сокровища вашей души.
Attachment:
6874684.jpeg
(10.6 Kb)
|
|
|
|
natalka7474
♀
| Date: Пн, 10.06.2013, 11:20 | Message # 52 |
| Останнє "1 вересня" ОСТАННЄ "1-ше вересня". На землю жовте листя тихо опадає, Почався вже новий навчальний рік. Зібралася сьогодні тут вся наша школа, І нові учні ступлять на поріг. Для нас шкільні роки так швидко промайнули, І цей навчальний рік останній наш. Згадалося, як ми самі малими були, І в перший раз прийшли у перший клас.
Сьогодні хочемо усіх ми привітати, І впершу чергу наших вчителів, Та всім здоров"я й щастя щиро побажати, Й терпіння вам,до нас випускників. А ще" спасибі" вам говоримо велике, За всі ті сили,що віддали нам, І за усе добро,що ви для нас робили, Ми до землі вклоняємося вам.
Бажаєм успіхів в новім навчальнім році, Всім діткам, для яких це в перший раз, І щоб на кожному із всіх своїх уроків, Ви були ще слухняніші за нас. І хоч всього один нам тільки рік лишився, Шановні наші ,милі вчителі, Ми обіцяєм ,що будемо добре вчитись, А далі хай замінять нас малі.
Весною ми покинем рідні стіни школи, Та просимо не забувати нас, Хоч буде шкода нам ,але уже ніколи, Ми учнями не вернемося в клас. Але усе життя ми буде пам"ятати, Ті роки,що у школі провели, І при нагоді в школу будем повертатись, Провідати учителів своїх.
А де-хто з нас повернеться у стіни школи, Знання давати іншим малюкам, І в першім класі їм буде так само трудно, Як було трудно в першім класі нам. Рік скоро пролетить,ми станемо дорослі, Й покинем рідну школу навесні, І як життя б не склалося у нас, та завжди , У пам"яті будуть роки шкільні.
У всьому світі хай спокійно діти сплять, І хай не будять їх ні танки, ні гармати, Хай їх оточує любов і благодать, А поруч з ними завжди будуть мама й тато. © 2014 Н. Хаммоуда
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 19.05.2014, 09:29 | Message # 53 |
| Скоро буде вечір випускний
Скоро буде вечір випускний. Незабутній вечір – вихід з школи. Він веселий й водночас сумний, Він не забувається ніколи. Враження щасливої пори В серці хай цвітуть, неначе квіти. Ми виходим з школи назавжди. Від сьогодні ми уже не діти.
І тому-то кожного із нас Радість і тривога огортає: Розпрощатись з школою вже час, Кожен з нас в нове життя вступає. Розбіжаться у життя стежки, Врізнобіч розійдуться дороги, Не забудемо шкільні роки І шкільні надії та тривоги.
Будем щиро вдячні вчителям, Що навчили нас на світі жити І за те, що дали нам знання, Ми їх встигли щиро полюбити. Кожен з нас ввійде в нове життя, Як уже людина самостійна, Тільки спогад школи, як зоря, Серце зігріватиме постійно.
liasia.ru/vipusknij-vechir
Attachment:
9383605.jpg
(63.5 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 19.05.2014, 09:33 | Message # 54 |
| Романтичний випускний вечір ІГЛ-2010*
Сьогодні день останній у навчанні, Найперший виступ для гостей, Напевно скінчиться це на світанні, Однак не хочеться іти вперед. Повсюди виступи й веселі сценки І лідерський лунає всюди клич, Останні йдуть командні в вас моменти, Вже "Перший бізнес" хоче могорич. А потім пари закружляли в гарнім танці, Дівчата чарівні по колу розійшлись, Із ними кавалери - кожен в темнім фраці Синхронно в холі плавно завелись. І так красиво лідери гуляють, Вино та сміх навколо розлились, Однак востаннє - лідери це знають, Радість із журбою тихо обнялись. Минає все, востаннє лине танець, Акорд останній музики луна, Стихає раптом цей новий посланець... Немає свята і танку нема...
11.12.2010 року Львів * Інститут Громадського Лідерства (ІГЛ) –
Attachment:
7841803.jpg
(20.9 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 19.05.2014, 09:37 | Message # 55 |
| Випускний вечір
«Бажання, зіткані із кольорів веселки»
Падають тихо на землю перші травневі сутінки Голосно серце б'ється у грудях неначе птах І у очах дорослих зріє одвічна мудрість Та, що веде все людство впевнено по світах. Срібним прощання дзвоном в небі заграє тиша Перші слова про мрії швидко у небо злетять А за вікном печально вітер верби колише І перший дорослий ранок просить ще почекать Доки дитинство наше тихо складе прощання І відлетить у вирій, останній пошле привіт і калиновим цвітом землю умиють ранки І в них прокинуться мрії серед вербових віт. «Ти вже виросла доню!» - тихо промовить мама. «Чесним будь завжди, сину» татко за нею вслід А у твоїх долонях - перші слова прощання Перші сумні хвилини, перший життєвий звіт. Хай вмиваються наші душі чистим теплом світанку Хай доля нас не обходить і щедро родить земля Хай наші серця у радості болі чужі прощають І чиста доріжка стелиться в доросле нове життя.
on2.docdat.com/docs/1889/index-44303.html
Attachment:
5047262.jpg
(136.7 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 19.05.2014, 09:45 | Message # 56 |
| Лариса Омельченко
Синові - на шкільний випускний вечір
Пам’ятаю, сину мій, твої перші кроки, Вирушав малятком ти на широкий шлях. Небо - стигло-синє… і таке високе! Заткане веселкою в сонячних квітках!..
Кроки ті невпевнені в спориші ховалися, А я все боялася: хоч би був не впав!.. Дні і ночі тЕрнові у роки складалися… І за маму, сонечко,ти вже вищим став.
Хай же доля, сину мій, поцілує лагідно, справи ті підтримає, котрі розпочнеш. Будуть хай нестримними твої добрі прагнення – І сміливі, й скромні, і веселі теж!
25.05.2010.
maysterni.com/publication.php?id=77675
Attachment:
7308419.jpeg
(8.3 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 19.05.2014, 09:46 | Message # 57 |
| *** Чого ти зажурена, мамо? Чого в очах твоїх сльоза, Чи вітер пестив тебе мало, Чи усмішку вкрала сльоза?
Куди твоя радість поділась? Чого зажурилась краса? І руки твої опустились, Чого посивіла коса?
Не треба журитися, мамо, Чого ж у сльозах, ну чого? Чи снігу упало немало, І весь він – тобі на чоло?
Пісень ти співала немало, Багато не спала ночей. Чого ж ти зажурена, мамо? Аж котяться сльози з очей.
Не жалій мене, мамо, не треба, І не думай, що я ще дитя, Подивись у глибокеє небо, На своє ти оглянься життя.
Як тобі було важко в дорозі, Як тебе заставала гроза. Я стою на твердому порозі, Чому ж в тебе іскриться сльоза?
Принесу, мамо, тобі я квіти,Сценарий выпускного В очі гляну твої ясні. Сльози радості ніде подіти, Ніби краплі дощу навесні
Я загляну у очі – озерця, До щоки притулюсь, як колись, І відчую биття твого серця, Тільки жалібно так не дивись
Сину мій, ти моя опора, Надія і радість у житті. Сину мій, ти залишаєш школу, Йдеш шляхом дорослих відкриттів.
Став тепер ти вже таким дорослим, Але для мене - ж іще дитя Впала сивина мені на коси, Мчать роки, їх не вернуть назад.
Я тебе, синочку, в радості зростила, Давала з батьком раду, як могли, В душі у тебе сонце засвітили, І для польоту крила надали
Лети у світ, широкий і щасливий, Синочку мій, мій соколе ясний, Завжди будь щирий, незлобливий, Будь людяним, мій сину дорогий.
*** Мамо, мамочко, посидь зі мною, Хай та казка ще примариться мені, Як колись, давно, була малою Й засинала під твої пісні.
Мамо, мамочко та ти ж така красива, Ти ж у мене лагідна така. І моє волосся горно – сине Ніжно пестила твоя рука.
Це ж було, а може, і приснилось, А якщо було, то так давно Кажеш ти, що я чужа зробилась, Що мені до тебе все одно.
Не вбивай холодними словами, Та посидь зі мною, помовчи, Просто притулитися до мами І заплакати у неї на плечі.
Не залишай мене, матусю, Коли у серці біль щемить. Коли сльозами враз заллюся, І радість щезне, відлетить.
Не залишай як, сил не маю Молитись з вірою тобі, Коли надія покидає І залишають у журбі
Але ще більше прошу: Не залишай мене тоді, Коли тяжку ти знімеш ношу І щастя з’явиться в житті.
*** Доню моя, ти подібна сьогодні На ніжну троянду, квітку Господню. Юність безгрішна – ніжність ранкова, Все ще в почині – і дія і слово.
Та я вже бачу і серцем знаю: З квіту такого зла не буває. Повтори мене, дочко в синіх щебетах ранніх, В біло трепетних і замріяних ночах.
Не затримуйся довго на глухих полустанках, Щоби жар непокою не згас, не затяг. І коли я над вечір у безвість полину, Не схились, не спіткнись у жалобі – журбі.
Повтори мене, дочко, повтори мене, сину, І я житиму знову удруге в тобі
www.olivie.com.ua/ru/articles/vypusknyy-vechir-vidlitajut-ptakhy-z-ridnoho-hnizda.html
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 19.05.2014, 09:51 | Message # 58 |
| Прощай, школо, ми ідем у доросле життя...
Прощай, моя школо! Прощай, альма-матер науки! І дзвін малиновий найкращих років, прощавай! Нам солодко й гірко у день цей останній розлуки, Шляхи перед нами—найкращий із них вибирай! Напутнєє слово учителя, строгість і ласка, Бажання сягнути в науці найглибших глибин, А в серці лишиться і мамина пісня, і казка, І злети найвищі до геніїв мислі вершин. Над ріками юні, що нас з пелюшок напували, Де в росах і травах ще наші лишились сліди, Ми вчительку рідну, мов неню, сердечне кохали Й самі визрівали, немов яблуневі сади. Як сонце з-за лісу викочує коло червоне, Ми дивимось мовчки на плеса прозорі води, Та в наших серцях — любов, наче море бездонне, Коли нас вже кличуть у далеч життя поїзди. То білі лебідки чи наші дівчата виходять, Живії Джоконди з одинадцятого класу, либонь, Земля їм хлюпнула такої чарівної вроди, Дала для сердець батьків благородний вогонь. І ми клянемося... Хай клятву почують цю води, Це сонце червоне, земля, що нам сили дала: Нестимемо серця ми на рівні свойого народу, Бо школа ростила усіх нас на славні діла. Прощай, наша школо! Прощай альма-матер науки! І дзвін малиновий найкращих років, прощавай! Нам солодко й гірко у день цей останній розлуки, Шляхи перед нами — найкращий із них вибирай!
buchachnews.com
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 19.05.2014, 10:09 | Message # 59 |
| А над городом вновь опускается вечер, Отзвенела гитара, и балу — отбой. Хоть немного тепла этой памятной встречи Унесите с собой, унесите с собой! И не будем давать обещаний трескучих, Громких слов говорить, клятв высоких давать Просто жить на земле постараемся лучше, Чтобы школьный престиж никогда не ронять.
biznesizdoma.ru/mart/tag/vyipusknoy-vecher-bal/
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 19.05.2014, 10:10 | Message # 60 |
| Этот праздник самый яркий, он зовется - выпускной, Попрощаемся со школой! Нам судьбою путь другой Предназначен, по дороге будем взрослой мы идти. Помогите нам удачу и любовь свою найти.
Пролетели птицы-годы, и теперь пустеет класс. Что сегодня пожелаем? В добрый путь и в добрый час! Пусть сбываются надежды и приятные слова, Пусть от счастия сегодня закружится голова.
Есть немного и печали: больше не вернетесь в класс. Вам успеха и удачи пожелаем в этот час, Пусть приходит солнце снова, тянет желтый лучик свой. До свиданья, скажем школе, мы прощаемся с тобой!
www.prazdnico.ru/pozdravleniya/pozdravlenija-na-vypusknoj-029.html
Attachment:
6896636.jpg
(149.3 Kb)
|
|
|
|
|
|
|