ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Чт, 28.03.2024, 10:47
 
Поновлені теми
 
        

пошук по сайту:

 

 
НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
форум сайту Анумо знову віршувать! » Про все... » Куточок споживача » ЯК ВИБРАТИ НАСОС ДЛЯ СВЕРДЛОВИНИ? (або як отримувати воду найвищої якості)
ЯК ВИБРАТИ НАСОС ДЛЯ СВЕРДЛОВИНИ?
vagonta    Date: Пт, 27.08.2021, 23:30 | Message # 1
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адміни
 
Повідомлень:
1
Наявність центрального водопроводу на ділянці не завжди може повністю вирішити проблеми водопостачання. Вода буває поганої якості, часто подається з перебоями, а її вартість постійно зростає. Ну а якщо житло знаходиться на значній відстані від водопроводу, то про належне водопостачання доведеться подбати в першу чергу. Для господарських потреб можна використовувати дощову воду або ресурси прилеглих водойм. А ось для задоволення потреб у питній воді доведеться докласти певних зусиль. Для цього можна облаштувати звичайний або абіссінський колодязь, свердловину на піску або артезіанську. Всі ці джерела можуть давати воду різної якості. Самий кращий варіант - це артезіанська свердловина. Незважаючи на те, що оформлення дозвільної документації, буріння і покупка глибинного насоса з додатковим обладнанням обходиться в досить значну суму, вона дозволяє отримувати воду найвищої якості.




Запрошуємо переглянути інформацію про постачальника насосного обладнання
«Сігма Україна»


Ефективність роботи свердловини залежить не тільки від природних умов (глибина залягання води, її якість та ін.), Але і від правильності вибору відповідного обладнання. В першу чергу потрібно вирішити, який насос вибрати для свердловини. Якщо для викачування води з невеликої глибини (в середньому до 8 метрів) підійдуть поверхневі або інжекторні насоси, то для свердловини потрібен спеціальний глибинний насос. Він розрахований на роботу на великій глибині, ніж обумовлена його конструкція. Вибір насоса для свердловини вимагає грамотного підходу, оскільки через неправильно розрахованих параметрів можуть бути не тільки перебої з водопостачанням, а й є ризик, що саме устаткування швидко вийде з ладу.

Підбір свердловинного насоса: враховуємо параметри свердловини і потреба в воді

На ринку представлений досить великий асортимент свердловинних насосів різних виробників. Всі вони, крім технічних характеристик, відрізняються також ціною і якістю.

Вибір свердловинного насоса залежить в першу чергу від параметрів свердловини. При розрахунках необхідно врахувати наступне:
  • внутрішній діаметр свердловини: для того щоб погружний насос міг вільно опускатися в свердловину і виходити з неї, його діаметр повинен бути на 2-3 см менше діаметра труби;
  • глибина свердловини: глибина залягання артезіанських вод може значно відрізнятися. Різні моделі заглибних насосів розраховані на підйом води з певної глибини. Ці установки впливають за допомогою вантажу на волосіні і рулетки (вантаж повинен зануритися на дно, а волосінь при цьому послабитися). Чим глибше виявиться свердловина, тим більший натиск повинен забезпечувати глибинний насос (з урахуванням статичного рівня);
  • статичний рівень води: під цією величиною мається на увазі відстань до дзеркала води. Виміряти його також можна за допомогою грузила і волосіні, тільки показники фіксуються в момент сплеску (коли вантаж досягне поверхні води). Від цього параметра залежить глибина занурення насоса;
  • динамічний рівень води: рівень, до якого опускається вода під час роботи глибинного насоса. Агрегат потрібно опустити на таку глибину, щоб він весь час перебував у воді. Також необхідно врахувати сезонні коливання рівня і в розрахунок брати мінімальний;
  • дебіт свердловини: правильний підбір глибинного насоса відповідно до продуктивності свердловини забезпечить безперебійну і тривалу роботу обладнання. В іншому ж випадку за відсутності захисту від сухого ходу насос перегріється і вийде з ладу. У разі, якщо дебіт свердловини невеликий, а потреби у воді значні, необхідно встановити накопичувальну ємність і автоматику. Протягом доби споживання води різний, і насос буде встигати викачувати необхідне її кількість. Установка автоматичних насосних станцій вигідна навіть при високій продуктивності свердловини, оскільки таке обладнання забезпечує стабільний тиск води в системі і позбавляє глибинний насос від необхідності запуску при кожному відкритті крана;
  • наявність фільтрів: у воді, що відкачується з свердловини, обов'язково буде присутній пісок і інші абразивні частки. Заводи-виробники в технічних характеристиках до глибинних насосів вказують максимальний вміст піску. Більшість свердловинних насосів Pedrollo можуть перекачувати воду, вміст піску в якій становить не більше 150 г / м3.

З огляду на сказане вище, підбирати насос для свердловини потрібно після завершення процесу її буріння. Також при виборі насосу враховують наступне:
  • відстань від свердловини до будинку: від цих показників залежить величина опору, яке потрібно буде подолати насосного обладнання під час подачі води до точок розбору. При цьому необхідно врахувати вертикальне чи горизонтальне розташування трубопроводу;
  • висота до самої верхньої точки водорозбору: показники враховують при визначенні величини напору;
  • витрата води: враховується кількість проживаючих в будинку людей і кількість точок розбору. Також необхідно брати до уваги і додаткові витрати (полив ділянки, миття автомобіля, басейн, лазня та ін.).

Як правило, питання вибору насосу багато власників приватної власності за краще обговорити з фахівцями...
 


Osipovdry    Date: Пт, 11.02.2022, 15:22 | Message # 2
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Реєстровці
 
Повідомлень:
1
Я також можу запропонувати  якісні промислові насоси в магазині https://tapflo.ua/ua  . Тут дуже великий вибір насосів, консультанти допомогають з вибором.

Post edited by Osipovdry - Пт, 11.02.2022, 15:46
 


форум сайту Анумо знову віршувать! » Про все... » Куточок споживача » ЯК ВИБРАТИ НАСОС ДЛЯ СВЕРДЛОВИНИ? (або як отримувати воду найвищої якості)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:



 
     
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz