Кожен проживає життя по своєму. Як на мене муз взагалі немає, і натхнення теж. Просто людині подобається писати вірші... Вона думає, що щось творить необхідне ще комусь, хоча насправді це потрібно тільки їй. А якщо глибше зачерпнути це просто слова, які затьмарюють відчуття. Краще жити відчуттями, вони безмежно більші за слова. Та чомусь для того хто їх відчуває зявляється якась непереборна сила поділитися ними ще з кимось ось тоді ми і намагаємось незграбними словами передати хоча б якусь частинку почуття. Для мене це єдине натхнення, іншого виправдання поезії для себе я ще невідкрив.
Іноді натхнення приходить само по собі, а іноді приходять із проханням написати вірш на задану тему, тоді виступаю, мабуть, як слюсар, якому дали завдання. Та все ж натхнення і в цьому випадку присутнє. Головне налаштуватись на потрібну хвилю, тоді вірш сам по собі приходить. Пропоную ввести нову тему "Вірші на замовлення. " semper tiro
До мене натхнення писати вірші приходить дуже рідко і зовсім нежданно-негадано, в основному у сумні періоди. Ніколи не видавлюю із себе вірші. Любити - це значить бачити диво, яке інші не помічають. (Слова невідомого автора)
- правильно сказано. В мене вірші ніколи не виходять тоді, коли сидиш і часами придумуєш тему, риму. Я пишу тоді, коли є натхнення. Для мене це головне. Більше враження для чоловіка це вираз обличчя, який надягає на себе жінка, а не сукня, що натягнена на її тіло.
Не знаю, як це називається натхнення, чи муза, чи повеління Божої волі, але без них у мене нічого не виходить. Я пробувала- не вийшло і я не стала більше себе силувати. Інша справа коли є це відчуття, тоді вірш пишеться одним подихом, або приходять слова, рядки через якийсь проміжок часу і тоді вірш складається. Його треба тільки правильно записати, сформувати, замінити деякі слова, одним словом допрацювати. А ще скажу вам, щоб написати вірш треба хотіти це зробити, треба виплекати свою мрію, бо якщо не буде бажання то муза просто не буде мати роботи. Господний дар- чистая душа !
а мене надихає Осінь - ні кохання, ні біль.... осінь:) чомусь найкраще пишкться саме осінню не знаю чому))можливо тому, що в осінні вечори часто сижу вдома, тому так виходить. Але от що заважає писати, так Інтернет!!!!!( "Мені так хочеться багато їм сказати,а їм так мало хочеться почуть..."
Доречі, зовсім забула.... До цього всього, вище сказаного хочу долучити ще й те, що шалене натхнення і бажання творити приходить завдяки цьому сайту!!!!!) "Мені так хочеться багато їм сказати,а їм так мало хочеться почуть..."