ПРИТЧА О СЕЯТЕЛЕ
|
|
Panna
♀
| Date: Нд, 21.08.2011, 10:21 | Message # 1 |
| ПОЛЕ ВСПАХАНО БОЛЬШОЕ, "ТАК НАПАИСАНО ДАВНО", ЧТОБЫ ВЫРОСЛА ПШЕНИЦА- СЕЯЛ СЕЯТЕЛЬ ЗЕРНО.
КОГДА СЕЯЛ ,ТО УПАЛО, НА ДОРОГУ НЕ ОДНО, НАЛЕТЕЛА СТАЯ ПТИЦЫ, ПОКЛЕВАЛА ТО ЗЕРНО.
ЧАСТЬ УПАЛА МЕЖДУ КАМНИ, НЕ ПОШЛИ РОСТКИ И ТУТ, КАК ВЗОШЛО,ТАК И ЗАВЯЛО, КАМНИ ВЛАГИ НЕ ДАДУТ.
ЧАСТЬ УПАЛО МЕЖДУ ТЕРЕН, ТАМ РОСЛА СОРНЯК-ТРАВА, ЗАГЛУШИЛА ЭТИ ЗЕРНА, ДАЖЕ ВЫЙТИ НЕ ДАЛА.
А ИНОЕ ВПАЛО В ЗЕМЛЮ ! ТО ДАЛО РОСТКИ СВОИ! ВЫРОС КОЛОС НА ПШЕНИЦЕ, АЖ СОГНУЛСЯ ДО ЗЕМЛИ.
НО МЕЖДУ ПШЕНИЦЕЙ,ТОЮ, МНОГИ ПЛЕВЕЛЫ РОСЛИ, "ПРОПОЛОТЬ БЫ СОРНЯКИ ТЕ, ПЛЕВЕЛ ВЫДЕРНУТЬ С ЗЕМЛИ".
НО СКАЗАЛ"ХОЗЯИН"СТРОГО: ВСЕ КАК ЕСТЬ ОСТАВТЕ ТАМ, А СОЗРЕЮТ ТЕ КОЛОСЬЯ, РАЗДЕЛИТЕ ПО СОРТАМ.
И КОГДА НАЛЬЕТСЯ КОЛОС, ВЫ ПОЙДЕТЕ ПО ПОЛЯМ, СОБЕРИТЕ ВСЮ ПШЕНИЦУ, ПЛЕВЕЛА ОСТАВТЕ ТАМ.
И ЗЕРНО ПОЙДЕТ В АМБАРЫ, В СНОП СВЯЖИТЕ ПЛЕВЕЛА, И СОЖГИТЕ ТАМ,НА ПОЛЕ. ЧТОБ ЧИСТА БЫЛА ЗЕМЛЯ.
ТАК СКАЗАЛ ГОСПОДЬ!!! ТАК БУДЕТ! КАК СКАЗАЛ-ВСЕ ТАК И ЕСТЬ, НЕ ПРОЙДЕТ И ТОЧКА МИМО, ЭТО НАДО БЫ УЧЕСТЬ !.
Люблю життя, воно прекрасне
|
|
|
|
Abigel
♀
| Date: Чт, 10.11.2011, 03:37 | Message # 2 |
| Добре Ви представили в поетичній формі Євангельські притчі (об'єднали дві). Мені сподобалось. А чому не українською? :-)
|
|
|
|
Panna
♀
| Date: Чт, 10.11.2011, 20:25 | Message # 3 |
| Abigel, ДЯКУЮ ! ПРОСТО ДЕЯКІ ВІРШІ В МЕНЕ ВИХОДЯТЬ КРАЩЕ РОСІЙСЬКОЮ НІЖ УКРАЇНСЬКОЮ.
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пт, 11.11.2011, 10:57 | Message # 4 |
| Бачу що у творі є певні збої у римі (як правильно написати, нехай підказують поети), але то нічого, головне доведений до читача зміст.
... Дивуєшся, чому не йде Апостол правди і науки?
|
|
|
|
Abigel
♀
| Date: Пт, 11.11.2011, 11:26 | Message # 5 |
| Так, є слабкуваті співзвуччя. Я помітила три: "трава" - "дала", "свои" - "земли", "плевела" - "земля". У четвертому катрені можна змінити порядок слів у другому рядку на "там сорняк-трава росла". Тоді буде точна рима, щоправда, дієслівна, не вишукана, але ж одна така на весь вірш - то не лихо. :-) Другий рядок п'ятої строфи можна б зробити таким: "добрые ростки взошли". Тоді буде рима: "взошли" - "земли". Передостанній катрен міг би виглядати так: "Пусть зерно пойдет в амбары! Повяжите плевела и сожгите там, на поле, эти порожденья Зла!".
Post edited by Abigel - Пт, 11.11.2011, 11:28 |
|
|
|
virchi
♂
| Date: Сб, 12.11.2011, 00:51 | Message # 6 |
| Дякую, Маріє, за поради!
... Дивуєшся, чому не йде Апостол правди і науки?
|
|
|
|
Panna
♀
| Date: Вт, 15.11.2011, 22:54 | Message # 7 |
| Щиро дякую пані Маріє.та пане Василю за Ваші поради та коментарі. Я обовязково ними скористаюся і вмправлю .
|
|
|
|