ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Пн, 23.06.2025, 05:07

Поновлені теми

пошук по сайту:

НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Які фільтри для води найкращі?
Nikitoss    Date: Сб, 10.05.2025, 09:22 | Message # 1
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Реєстровці

Доброго дня, шановні форумчани! Потрібна ваша допомога у виборі фільтра для води. Ми нещодавно переїхали до нового будинку, і одразу виникла проблема з якістю води – запах хлору, осад, іржа на сантехніці. Воду здавали на аналіз – жорстка, з високим вмістом заліза та хлору.

Тепер шукаємо хороший фільтр. Але ринок настільки великий – Ecosoft, Aquafor, Бар'єр, Brita, зворотний осмос, проточні, настільні, глечики… Очі розбігаються! Хотілось би щось надійне, щоб ефективно очищало воду для пиття та приготування їжі, але й не надто дороге в обслуговуванні.

Порадьте, будь ласка, якими фільтрами користуєтесь ви? Які плюси й мінуси? Чи варто брати систему зворотного осмосу чи вистачить простішого варіанту?

frendins    Date: Сб, 10.05.2025, 16:37 | Message # 2
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Реєстровці

Я якраз проходив через те саме питання рік тому. Після довгих пошуків і порад знайомих вирішили встановити зворотний осмос Ecosoft P'URE – і жодного разу не пошкодували.

Повністю прибирає хлор, важкі метали, бактерії, жорсткість – вода за смаком нагадує бутильовану. Має накопичувальний бак, тому не треба чекати, поки очиститься вода.

Картриджі міняємо раз на 6–12 місяців, залежно від якості води – це не дуже дорого, якщо врахувати якість.

З мінусів – займає трохи місця під мийкою, і потрібне підключення до каналізації (злив відфільтрованої води). Але результат того вартий!

До речі, Ecosoft – український виробник, але за якістю не поступається закордонним брендам. Якщо хочеш щось простіше – можеш розглянути проточні фільтри Aquafor. Вони дешевші, хоч і менш ефективні щодо повного очищення.
Attachment: 1791482.jpg (38.7 Kb)

Oleggfixx    Date: Сб, 10.05.2025, 19:11 | Message # 3
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Реєстровці

Я нещодавно також цікавився цим питанням. У мене схожа ситуація з водою, але вирішив піти іншим шляхом – встановив механічний фільтр на ввід води в будинок (для грубого очищення), а вже потім фільтр-глечик Brita для питної води. Для моїх потреб поки цього достатньо.

Звісно, це менш потужне рішення, ніж зворотний осмос, але й дешевше у встановленні та обслуговуванні. До того ж, якщо фільтр-глечик обирати якісний – вода на виході буде цілком приємна. Хоча якщо є діти або вода дуже погана – я б усе ж радив розглянути повноцінну систему.

До речі, на сайті dobri-vodiany.com.ua була цікава гілка обговорення різних фільтрів – там багато реальних відгуків від користувачів про різні моделі. Ось посилання, можливо стане в нагоді: https://boryslav.do.am/forum/33-21807-1

Сподіваюся, допоможе у виборі!

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz