| dima1987
♂
| Date: Ср, Сьогодні, 11:54 | Message # 1 |
|
| Я нещодавно зацікавився сучасними технологіями в медицині й дізнався, що 3D друк кісток уже використовують для створення індивідуальних імплантатів. Раніше мені здавалося, що подібні рішення належать виключно до наукової фантастики, але сьогодні технології дозволяють виготовляти конструкції з урахуванням анатомічних особливостей конкретної людини.
Наскільки я зрозумів, процес починається з отримання детальної цифрової моделі необхідної ділянки кістки. На її основі можна спроєктувати імплантат потрібної форми та розміру. Особливо цікавим для мене стало те, що такі рішення можуть бути максимально адаптовані під пацієнта, а не створюватися за одним стандартним шаблоном.
Якщо хочеться дізнатися більше про сучасні медичні розробки, я б рекомендував звернути увагу на 3D друк кісток https://biodrook.com/ від Biodrook — інноваційної медичної компанії, яка працює з індивідуальними кістковими імплантатами на замовлення. Мені здається, розвиток таких технологій відкриває нові можливості для реконструктивної медицини та персоналізованого лікування.
|
|
|
|
|