ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Вт, 01.10.2024, 17:29
 
Поновлені теми
 
        

пошук по сайту:

 

 
НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Третина екзопланет навколо найпоширеніших зірок може бути пр
wandriy    Date: Сб, 10.06.2023, 21:38 | Message # 1
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Реєстровці
 
Повідомлень:
3
Новаторське дослідження, проведене групою американських астрономів, засвідчило, що приблизно 1/3 планет, що обертаються навколо М-карликів, широко відомих як зорі-червоні карлики, може перебувати в бажаній для життя зоні.

 


wandriy    Date: Сб, 10.06.2023, 21:39 | Message # 2
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Реєстровці
 
Повідомлень:
3
Новаторське дослідження, проведене групою американських астрономів, засвідчило, що приблизно 1/3 планет, що обертаються навколо М-карликів, широко відомих як зорі-червоні карлики, може перебувати в бажаній для життя зоні, розповідають тут.
Це відкриття може мати значні наслідки для майбутнього дослідження екзопланет і пошуку позаземного життя за межами нашої Сонячної системи.

У дослідженні, проведеному під керівництвом докторантки Університету Флориди Шейли Сейджар і професорки Сари Баллард, вивчали ексцентриситет понад 150 планет, знайдених на орбітах М-карликів.

Дослідники виявили, що дві третини цих екзопланет піддаються впливу екстремальних приливних сил, що робить їх непридатними для життя через інтенсивне нагрівання припливами.

Однак одна третина планет, що залишилася, має досить близькі та пологі орбіти, щоб на них могла зберегтися рідка вода — ключовий інгредієнт для підтримки життя, яким ми його знаємо. Цей висновок підкреслює важливість вивчення зірок-червоних карликів як основних кандидатів на утримання придатних для життя планет.

Сейджар підкреслила значення цього результату для наступного десятиліття досліджень екзопланет, зазначивши, що увага вчених дедалі частіше звертається саме до цієї популяції зірок.

Зорі-червоні карлики, які менші й холодніші за наше Сонце, надають чудові можливості для пошуку малих планет, що обертаються в жилій зоні, де умови можуть дозволити існування рідкої води.

Для аналізу орбіт планет дослідники використовували дані космічного телескопа НАСА "Кеплер" і телескопа ЄКА "Гайя". Особливий інтерес становила тривалість транзиту планет через їхні зорю, що дає важливу інформацію про відстань між планетою та її зіркою.

Вивчивши ці орбітальні характеристики, автори дослідження виявили, що зорі, у яких мешкають кілька планет, частіше мають кругові орбіти, що сприяє підтримуванню води рідкою.

З іншого боку, зорі з однією планетою схильні до впливу екстремальних приливних сил, які стерилізують поверхню планети, роблячи її негостинною для життя.

На основі аналізу цієї невеликої вибірки дослідники екстраполювали, що в галактиці Чумацький Шлях можуть існувати сотні мільйонів потенційних цілей з орбітами, досить м'якими для підтримки рідкої води.

Це відкриття відкриває величезну кількість місць для майбутніх досліджень у пошуках ознак життя за межами нашої Сонячної системи.

Дослідження, проведене Шейлою Сейджар і Сарою Баллард за розподілом ексцентриситету орбіт планет, що обертаються навколо М-карликів, являє собою значний прогрес у нашому розумінні екзопланет і їхньої потенційної населеності.

Їх роботу було опубліковано в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

У міру розширення наших знань про ці далекі світи зростає і ймовірність виявлення доказів існування життя на просторах Всесвіту.

Оскільки увага дослідницької спільноти переключилася на зорі-червоні карлики, наступне десятиліття обіцяє цікаві відкриття й подальше розуміння можливості пошуку придатного для життя середовища.
 


  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:



 
     
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz