ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Сб, 02.11.2024, 23:39
 
Поновлені теми
 
        

пошук по сайту:

 

 
НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

 
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Передай другому
shetamara    Date: Пт, 02.10.2009, 20:25 | Message # 1
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
106
Тому вирішила поділитися із вами рецептом піци.
"Від Тамари"

Спочатку хочу пригадати читачам приказку: "Хліб святий", тому й тісто, із якого він зроблений, теж святе, бо воно росте, дихає, годує нас, вимагає поваги та бережного ставлення.

Старі люди казали: "Коли місиш тісто, не можна вживати лайливі слова, грюкати дверима і, навііть, думати про погане, не можна поспішати. На кухні, під час приготування тіста, не повинно бути протягів та жінок із "критичними днями". Не знаю, як пояснити деякі "не можна", але завжди стараюся їх дотримуватися і тісто завжди вдається , мов живе. Але знаю, що всяка робота приносить радість, якщо вона робиться із любов"ю.

Назвала так мою піцу тому, що ніколи не використовувала ніякі рецепти, пробуючи пекти її багато разів та удосконалюючись із кожним приготуванням. Зараз частенько запрошую друзів на піцу. Завжди готую багато тіста, щоб було чотири-п"ять жаровень. Поки гості їдять першу, готується 15-20 хвилин друга. Круглу не роблю, тому, що розкачую тісто на усю жаровню, тоді ріжу прямокутними кусочками.

То ж почнемо:
[img][/img]

Наливаю у миску приблизно 0,5 теплої води, добавляю солі за смаком і трішки цукру(так вона смачніша, як на мене). У цій суміші розбавляю свіжі пивні дріжжі (розміром із невеличкий квадратик 1/3 сірникової коробки, дивитися фото — маленький жовтенький кубик), дві столові ложки олії, муки (приблизно 1 кг.). Добре вимісити м”яке тісто, поки не відставатиме від рук. Потім ставлю у тепле місце на годину. Щоб було швидше, можна поставити тісто в духовку і увімкнути її на звилинку, щоб там підігрілося повітря)

У цей час готую начинку:

До моєї піци кладу усе, що подобається тим, хто її їстиме, але найголовніше — томат і бринза, або моцарела. Ріжу кусочками сосиски, цибулю, ковбасу, оливки, можна ще й свіжі помідори, рибу, гриби та інше. За цей час тісто підростає. Перемащую жаровню олією і розкачую тоненько (товщиною як на пиріжки) тісто, щоб не рвалося, намотую його на качалку у “рулончик” і потім розгортаю обережно на жаровню.
[img][/img]

Якщо не бажаєте піци, то можна робити запіканки (дивитися фото), із тих самих продуктів вийде зовсім інша страва, навіть за смаком. Тільки тоді треба чекати поки тісто у формочках підросте знову. Перед тим, як класти на жаровню готові рулети чи пиріжки, перемащуйте їх олією, щоб потім не злипалися і не кладіть тісно, бо вони повинні "підрости".

На розтелене тонке тісто намазую рідку томатну пасту, посипаю дрібними кусочками бринзи чи моцарели, зверху кладу усе, що подобається із переліченого вище. Можна половину піци зробити із ковбасою, а другу із грибами, зверху посипати цибулею, тонко порізаними кружечками помідор чи оливок, грибів, усе залежить від смаку та фантазії кухара.
[img][/img]

Потім знову чекаю з пів-години.

Розігріваю духовку до 180 градусів і кладу туди жаровню із піцою. Не раджу класти відразу дві піци, бо у однієї піджариться верх, а у іншої низ.

Двадцять хвилин і перша піца готова.
[img][/img]

Смачного Вам.


Любити - це значить бачити диво, яке інші не помічають.
(Слова невідомого автора)


Post edited by shetamara - Пт, 02.10.2009, 20:30
 


Asedo1949    Date: Пн, 11.04.2011, 19:02 | Message # 16
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
58
Дівчата, ви просто молодці! Мені сподобалися, і піца, і карзинки обов'язково попробую. Дякую за рецепти.

Господний дар- чистая душа !
 


lyu4450    Date: Пн, 21.11.2011, 18:03 | Message # 17
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
44
Я також хочу поділитись з вами доволі простим рецептом тіста до піцци, начинку можна на будь-який смак!!!
Моя хрищена колись працювала в піцерії, от і навчила мене цьому маленькому шедевру!!!

2 стакани муки
15 гр. дріждів. (часто прості дріжді заміняю сухими)
соль, сахар
3 столові ложки олії
трошки маргарину, буквально грам 50-70.


ОТЖЕ, в теплій водичці розводимо дріжді, трошки туди муки і сахарку, все це перемішати і нехай пограє хвилин 10.
Потів всі вищеназвані інгрідієнти змішати і замісити тісто, поставити буквально на 15-20 ха. щоб підійшло (в залежності в яких темпах тісто росте)
Ось і все, розкатуємо тонким щаром на 2 дека, чим тонше розкатаєте, тим смачніше буде.
Ну і начинку використовуйте яку душа забажає:))

Всі хто коштував мою піццу просили рецепт, так що гарантую Вам, що не пошкодуєте!!!!!
СМАЧНОГО!!!!


"Мені так хочеться багато їм сказати,а їм так мало хочеться почуть..."
 


maja    Date: Чт, 24.11.2011, 00:33 | Message # 18
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
15
А води скільки?

На все можна дивитися з різних сторін
 


lyu4450    Date: Чт, 24.11.2011, 00:52 | Message # 19
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
44
прошу пробачення за свою неуважність!!!! confu9 confu9 confu9
150 грамів води. happy


"Мені так хочеться багато їм сказати,а їм так мало хочеться почуть..."
 


natalka7474    Date: Пн, 20.05.2013, 11:15 | Message # 20
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
108
кокосові шарики. 1 кг творога,200 г пудри, 100 масла, 400 кокосової стружки, 4 яйця.замісити все і лишити на годинку набухати. виробляти кульки і обкачати в кокосі. какао за смаком.
Attachment: 8387063.jpg (56.9 Kb)


У всьому світі хай спокійно діти сплять,
І хай не будять їх ні танки, ні гармати,
Хай їх оточує любов і благодать,
А поруч з ними завжди будуть мама й тато.
© 2014 Н. Хаммоуда
 


natalka7474    Date: Пн, 20.05.2013, 11:18 | Message # 21
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
108
Картофель"ГАРМОШКА"                        картофель режем как на фото,  сырой.  Готовим начинку.  Грибы,  лук,  куриное филе.  всего в равных  частях.  Немножко тушим и перекладываем картофель.  Специи по вкусу. Заворачиваем в фольгу и в печку на 45 минут -180*
Attachment: 5003257.jpg (80.6 Kb)


У всьому світі хай спокійно діти сплять,
І хай не будять їх ні танки, ні гармати,
Хай їх оточує любов і благодать,
А поруч з ними завжди будуть мама й тато.
© 2014 Н. Хаммоуда
 


natalka7474    Date: Пн, 20.05.2013, 11:19 | Message # 22
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
108
Шпинатовый пирог!  Рецепт:     Тесто песочное.   2 яйца,  200 гр масла, 400 г муки,  соль.   НАЧИНКА:Отварить шпинат,отжать,  В 50 гр масла обжарить 2 помидора, зубчик чеснока.   Выложить шпигат с помидорами в тесто,  посыпать сыром , накрыит вторым слоем теста.  В духовку на пол часа в 200 *
Attachment: 5540928.jpg (27.2 Kb)


У всьому світі хай спокійно діти сплять,
І хай не будять їх ні танки, ні гармати,
Хай їх оточує любов і благодать,
А поруч з ними завжди будуть мама й тато.
© 2014 Н. Хаммоуда


Post edited by natalka7474 - Пн, 20.05.2013, 13:50
 


  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:



 
     
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz