ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Нд, 22.12.2024, 03:43
 
Поновлені теми
 
        

пошук по сайту:

 

 
НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

 
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Передай другому
shetamara    Date: Пт, 02.10.2009, 20:25 | Message # 1
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
106
Тому вирішила поділитися із вами рецептом піци.
"Від Тамари"

Спочатку хочу пригадати читачам приказку: "Хліб святий", тому й тісто, із якого він зроблений, теж святе, бо воно росте, дихає, годує нас, вимагає поваги та бережного ставлення.

Старі люди казали: "Коли місиш тісто, не можна вживати лайливі слова, грюкати дверима і, навііть, думати про погане, не можна поспішати. На кухні, під час приготування тіста, не повинно бути протягів та жінок із "критичними днями". Не знаю, як пояснити деякі "не можна", але завжди стараюся їх дотримуватися і тісто завжди вдається , мов живе. Але знаю, що всяка робота приносить радість, якщо вона робиться із любов"ю.

Назвала так мою піцу тому, що ніколи не використовувала ніякі рецепти, пробуючи пекти її багато разів та удосконалюючись із кожним приготуванням. Зараз частенько запрошую друзів на піцу. Завжди готую багато тіста, щоб було чотири-п"ять жаровень. Поки гості їдять першу, готується 15-20 хвилин друга. Круглу не роблю, тому, що розкачую тісто на усю жаровню, тоді ріжу прямокутними кусочками.

То ж почнемо:
[img][/img]

Наливаю у миску приблизно 0,5 теплої води, добавляю солі за смаком і трішки цукру(так вона смачніша, як на мене). У цій суміші розбавляю свіжі пивні дріжжі (розміром із невеличкий квадратик 1/3 сірникової коробки, дивитися фото — маленький жовтенький кубик), дві столові ложки олії, муки (приблизно 1 кг.). Добре вимісити м”яке тісто, поки не відставатиме від рук. Потім ставлю у тепле місце на годину. Щоб було швидше, можна поставити тісто в духовку і увімкнути її на звилинку, щоб там підігрілося повітря)

У цей час готую начинку:

До моєї піци кладу усе, що подобається тим, хто її їстиме, але найголовніше — томат і бринза, або моцарела. Ріжу кусочками сосиски, цибулю, ковбасу, оливки, можна ще й свіжі помідори, рибу, гриби та інше. За цей час тісто підростає. Перемащую жаровню олією і розкачую тоненько (товщиною як на пиріжки) тісто, щоб не рвалося, намотую його на качалку у “рулончик” і потім розгортаю обережно на жаровню.
[img][/img]

Якщо не бажаєте піци, то можна робити запіканки (дивитися фото), із тих самих продуктів вийде зовсім інша страва, навіть за смаком. Тільки тоді треба чекати поки тісто у формочках підросте знову. Перед тим, як класти на жаровню готові рулети чи пиріжки, перемащуйте їх олією, щоб потім не злипалися і не кладіть тісно, бо вони повинні "підрости".

На розтелене тонке тісто намазую рідку томатну пасту, посипаю дрібними кусочками бринзи чи моцарели, зверху кладу усе, що подобається із переліченого вище. Можна половину піци зробити із ковбасою, а другу із грибами, зверху посипати цибулею, тонко порізаними кружечками помідор чи оливок, грибів, усе залежить від смаку та фантазії кухара.
[img][/img]

Потім знову чекаю з пів-години.

Розігріваю духовку до 180 градусів і кладу туди жаровню із піцою. Не раджу класти відразу дві піци, бо у однієї піджариться верх, а у іншої низ.

Двадцять хвилин і перша піца готова.
[img][/img]

Смачного Вам.


Любити - це значить бачити диво, яке інші не помічають.
(Слова невідомого автора)


Post edited by shetamara - Пт, 02.10.2009, 20:30
 


Sofi    Date: Пт, 02.10.2009, 20:27 | Message # 2
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Група:
Видалені
 
Ой смакота!
 


shetamara    Date: Пт, 02.10.2009, 20:34 | Message # 3
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
106
Смачного, Софієчко! :)

Любити - це значить бачити диво, яке інші не помічають.
(Слова невідомого автора)
 


45tom    Date: Пт, 02.10.2009, 20:35 | Message # 4
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
16
І я хочу(не готувати)а їсти!

Олексій Тичко
 


Sofi    Date: Пт, 02.10.2009, 20:35 | Message # 5
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Група:
Видалені
 
 


45tom    Date: Пт, 02.10.2009, 20:37 | Message # 6
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
16



Олексій Тичко

Post edited by 45tom - Пт, 02.10.2009, 20:39
 


Sofi    Date: Пт, 02.10.2009, 20:41 | Message # 7
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Група:
Видалені
 
 


45tom    Date: Пт, 02.10.2009, 20:43 | Message # 8
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
16



Олексій Тичко

Post edited by 45tom - Пт, 02.10.2009, 20:44
 


Sofi    Date: Пт, 02.10.2009, 20:50 | Message # 9
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Група:
Видалені
 
 


shetamara    Date: Пт, 02.10.2009, 23:25 | Message # 10
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
106
[img][/img]

Любити - це значить бачити диво, яке інші не помічають.
(Слова невідомого автора)
 


natalya-gurkina    Date: Сб, 03.10.2009, 09:02 | Message # 11
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
1038
мммням))))))) 83 дякую за рецепт!

Всім гарного дня;) ))))
 


shetamara    Date: Сб, 03.10.2009, 09:39 | Message # 12
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
106
Діліться і ви, шановні, своїми рецептами!

Любити - це значить бачити диво, яке інші не помічають.
(Слова невідомого автора)
 


natalya-gurkina    Date: Сб, 03.10.2009, 12:12 | Message # 13
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
1038
ділюся))))))
купуєте в магазині корзиночки)))))) розкладаєте їх на таці)))))

насипаєте в кожну з них ложечкою чорницю... (можна суницю, полуницю, персик, ківі, банан... )

і заливаєте сметанним желлє. сметанне желлє робиться так:
- в магазині купуєте пачку сметани і пачку швидкорозчинного желатину...
- приходите додому і ставите чайник..
закипів - виключили.
в чашечку висипали желатин і залили кипятком... небагато!!!
берете в руки ложечку і вимішуєте, щоб желатин розчинився у воді.
- відкриваєте пачку сметани... виливаєте в блендер чи кухонний комбайн, якщо немає то в миску... додаєте цукру... і виливаєте желатин. все це добре взбиваєте!!!! або за допомогою техніки або ложкою...
- берете ложку і заливаєте сметанне желлє у корзиночки

ставите у холодильник))))) через хвилин 10-15 тістечка готові))))) смачного))))))
Attachment: 6077671.jpg (177.1 Kb) · 3859729.jpg (135.3 Kb) · 1434181.jpg (143.6 Kb)


Всім гарного дня;) ))))

Post edited by natalya-gurkina - Сб, 03.10.2009, 12:17
 


virchi    Date: Вт, 06.10.2009, 15:51 | Message # 14
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адміни
 
Повідомлень:
1704
Дякую, Тамаро, за рецепт! Смачно!

... Дивуєшся, чому не йде
Апостол правди і науки?
 


shetamara    Date: Вт, 06.10.2009, 15:56 | Message # 15
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
106
Дякую, пане Василю, заходьте ще. :)

Любити - це значить бачити диво, яке інші не помічають.
(Слова невідомого автора)
 


  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:



 
     
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz