|
Вірші про квіти
| |
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 02:14 | Message # 16 |
| Барвінок
Недавно ще гула метелиця, іще лежить в низинах сніг, а вже барвінку листя стелеться зеленим килимом до ніг.
Воно під снігом і під кригою всю зиму зелень берегло і перше стрінуло з відлигою весняне сонце і тепло.
Із перемогою і славою весна з′являється на світ. І квітне радістю яскравою барвінковий зірчастий цвіт.
Наталя Забіла
Attachment:
3945711.jpg
(18.6 Kb)
... Дивуєшся, чому не йде Апостол правди і науки?
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 02:16 | Message # 17 |
| Світлана Сирена
Польові квіти Дивлюсь на квіти польові. Ростуть собі пообіч стежки. Такі міцні та вольові, Все стеляться, немов мережка.
В них дивовижні кольори – Червоні, білі та блакитні, В траві зеленій, мов в коврі, Сплелись собі різноманітно.
Води не просять, щоб рости, Прополювати теж не треба, Їх дощик деколи зросив, Зігріло сонечко із неба.
Attachment:
8832916.jpg
(8.9 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 02:20 | Message # 18 |
| Леся Вознюк
Загадки про весняні квіти
На зеленії листочки одягли біли віночки. Усміхаючись весні, зацвітають …
Лист зелений не пропав, а під снігом задрімав, щоб у синю сукенчину одягнуть весняну днину.
Із перлин разочок, зелений листочок. Аромат духмяний тішить ліс весняний.
Квітень жовту фарбу взяв, моріжок розмалював, і з-під пензлика розквітли, наче сонце, диво-квіти.
Перша квіточка весняна тихо під сніжком куняла. Дмухнув вітерець тепленький, і з’явився цвіт біленький.
Із малої цибулини виріс весняної днини, до нарциса привітався та на грядці запишався.
Фіолетові фіранки у світлиці та на ґанку. Фіолетові малята весну люблять зустрічати.
Вишні росами вмивались, чепурились, наряджались. В білі вбралися сорочки — звеселилися садочки.
Відповіді на загадки про весняні квіти: яблуні, барвінок, конвалія, кульбаба, підсніжник, тюльпан, фіалки, цвіт © Леся Вознюк
http://lesia.vozniuk.com
Attachment:
4374815.jpg
(28.1 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 02:27 | Message # 19 |
| ВІРШІ про ТРОЯНДИ
СТИХИ о РОЗАХ Видеонарезка песни "Белые розы надежды" из одноименного фильма
Attachment:
1822364.jpg
(51.8 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 02:29 | Message # 20 |
| Я рисую синюю розу
Я рисую синюю розу, Розу цвета морской волны. Цвета неба, цвета мороза, Цвета чистой речной воды. Синий цвет означает свободу. Я свободна, как капля воды, И свободна синяя роза, Роза цвета Полярной звезды. Я рисую синюю розу, Я рисую и плачу о нас, Ведь она означает слёзы. Роза цвета Твоих глаз...
lubav.ucoz.ru/board/11
Attachment:
7036636.jpg
(435.7 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 02:33 | Message # 21 |
| Северянин Игорь
Чайная роза
Над тихо дремлющим прудом - Где тишина необычайная, Есть небольшой уютный дом И перед домом - роза чайная.
Над нею веера стрекоз - Как опахала изумрудные; Вокруг цветы струят наркоз И сны лелеют непробудные.
В пруде любуется фасад Своей отделкой прихотливою; И с ней кокетничает сад, Любуясь розою стыдливою.
Но дни и ночи, ночи дни - Приливы грусти необычные. И шепчет роза: "Мы - одни С тобою, сад мой, горемычные"...
А между тем, с огней зари И до забвения закатного, В саду пигмеи, как цари, Живут в мечте невероятного.
Они хохочут и шумят, Ловя так алчно впечатления; Под их ногами сад измят: Бессмертье - часто жертва тления!..
Что станет с розой, если весть О ней дойдет до них случайная?.. И не успевшая расцвесть, Спешит увянуть роза чайная... 1909
Attachment:
2745411.jpg
(4.0 Kb)
·
7035090.jpg
(4.2 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 02:35 | Message # 22 |
| Чорні троянди.
Свічка гарячими краплями скапує, тане, Плавиться віск від вогню, як у домені сталь. Чорні троянди, мов кров’ю запечені рани, Плаче сонатою місяця білій рояль.
Сонце осіннє в вікно заглядає знадвору, В променях зломлених склом розлітається пил. Мов з давнини Балтазар і Гаспар з Мельхіором, Бачу зорю. Чи дійти мені вистачить сил?
Золото, ладан і миро - дари ці для тебе, А на столі жде квиток в бік один в Марракеш. Знаєш, пілот уже поглядом міряє небо. Знаєш, літак я спиню, але ж ти не прийдеш.
Байдуже крісло чекало свого пасажира, Байдуже ілюмінатор дивився на світ. Сумно і прикро - не треба тобі мого мира. Чорним на біле спадає трояндовий цвіт.
(с)автор Ірина Мандич
blog.i.ua/community/1135/204627/
Attachment:
2690652.jpg
(6.6 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 02:43 | Message # 23 |
| Богдан Ігор-Антонич
ТРОЯНДИ
Пора троянд спізнилась, сестро, так довго ждали, аж приходить. На милі сонця, світла верстви розміряно і землі й води.
Хоча це світло надто кволе, хоч надто рано й сніг упертий, ощадне сонце й зелень гола, все ж день рясний на чар нестертий.
В крові з троянд умивши руки, під горлиць воркування перше ідем, далека, поміж буки, зоря з зорею й серце з серцем.
http://virchi.narod.ru/poeziya/antonich-kniga-leva.htm#troyandy
Attachment:
0703200.jpg
(5.5 Kb)
·
5727569.jpg
(10.6 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 18:56 | Message # 24 |
| ВІРШІ про ЧОРНОБРИВЦІ
Стихи о бархатцах
Attachment:
3461138.jpg
(188.8 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 18:57 | Message # 25 |
| М. Сингаївський
Чорнобривці
Чорнобривців насіяла мати у моїм світанковім краю. Та й навчила веснянки співати про квітучу надію свою.
Як на ті чорнобривці погляну, бачу матір стареньку, бачу руки твої, моя мамо, твою ласку я чую, рідненька.
Я розлуки і зустрічі знаю. Бачив я і в чужій стороні чорнобривці із рідного краю, що насіяла ти навесні.
Як на ті чорнобривці погляну, бачу матір стареньку, бачу руки твої, моя мамо, твою ласку я чую, рідненька.
Прилітають до нашого поля із далеких країв журавлі. Розцвітають і квіти, і доля на моїй українській землі.
Attachment:
8615194.jpg
(43.6 Kb)
·
9016753.jpg
(4.8 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 19:02 | Message # 26 |
| Оксана Вишневська
Чорнобривці
Квітів дитинства букет, Спогадів ніжних тепло, Знайомої пісні куплет Нагадує як все було.
Цвіт чорнобривців в саду, Мама Щаслива й сумна, З ними до школи іду, Ось моя юність мина.
Навіть доросла тепер Цвіт їх чарівний люблю, Вік анітрохи не стер За тим, що минуло, жалю
rosluna.ucoz.ua/publ/legendi_ta_mifi_pro_roslini/chornobrivci/virshi_ta_pisni_pro_chornobrivci/39-1-0-190
Attachment:
5649114.jpg
(88.6 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 19:06 | Message # 27 |
| Юлія Бережко-Камінська
Чорнобривці
* * * На чорнобривцях – тонкошкірий сніг. А я усе відтягувала осінь, Як тятиву... Та так і не вдалося Терпкого часу зупинити біг.
Гірчить в повітрі. На душі гірчить. Я знала – все удосвіта минеться. І ось – На чорнобривцях сніг лежить, Як на мені. Не обмине й мене це...
Мудріше, втім, - не кликати журби, І не спиняти погляд на долівці. А я дивлюсь На сплутані чуби Під снігом перемерзлих чорнобривців.
rosluna.ucoz.ua/publ/legendi_ta_mifi_pro_roslini/chornobrivci/virshi_ta_pisni_pro_chornobrivci/39-1-0-190
Attachment:
0988308.jpg
(87.3 Kb)
·
0948758.jpg
(5.1 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 19:08 | Message # 28 |
| Василь Кравчук
Чорнобривці
Гарні квіти біля хати Навесні садила мати. Чорнобривці чорноброві Квітнуть в тиші вечоровій. Чорнобривці чарівні Так і просяться в пісні
Attachment:
5903836.jpg
(151.2 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 19:34 | Message # 29 |
| Ингуза Сергеева
Бархатцы На бархате бардовом, Золотом махровым, Припудрены крупицы Бархатцы - сестрицы.
Юбочки из плюша, Оборочками рюша, В центре яркого цветка, Ароматов зыбь легка.
Цветики бардовые, Рыжие, лиловые. В пурпуре манящем, Летом настоящим.
Бархатцы, бархотки, Нет радостней находки, Цветов ярких и живых, В клумбах малых и больших.
www.stihi.ru/2008/08/07/1584
Attachment:
4294175.jpg
(17.8 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Пн, 12.03.2012, 19:35 | Message # 30 |
| Татьяна Лаврова-Волгоград
Бархатцы
У меня на клумбе летней Огоньки горят, не блекнут. Аромат вокруг витает, Пчёлок в гости приглашает.
Все красотки в пышных юбках, Очаруют не на шутку. Это бархатцы-цветочки – Золотистые комочки.
www.stihi.ru/2010/08/11/3962
Attachment:
4035656.jpg
(10.1 Kb)
|
|
|
|
|
|
|