|
Вірші про ліс
| |
virchi
♂
| Date: Нд, 18.03.2012, 21:04 | Message # 16 |
| Марія Пригара
НЕЗВИЧАЙНІ МАНДРІВНИКИ
До нашого лісу У сонячну пору З'явились мандрівники З польського бору. Самі різнобарвні, Хвости золотисті. Стоять і красуються В темному листі. Яка у них мова? Страшенно хвилюється Тиха діброва. Примчали сороки, Біжать білченята. Куди не поглянеш — Блищать оченята. Зирнула із хащі Коза полохлива. «Які ж вони гарні!» — Підскочила з дива. Образився одуд: «Ми теж не безхвості!» — Хвоста розпускає, Щоб бачили гості. Прибігла лисиця, Зиркнула тривожно: «Що ж, гості як гості... А їсти їх можна?» І тут серед птаства Як здійметься галас: «Тікай звідси, рижа! Ось ми тобі зараз!» Чкурнула лисиця, Розсердилась дуже: «Хай роблять що хочуть Мені це байдуже!» І раптом куріпки: «Що з нами сьогодні! Та як нам не сором! Та гості ж голодні!» І тут запросили Усіх до сніданку: Вів одуд фазана, Куріпка — фазанку. Із цілого лісу Злетілися птиці. Були на сніданок Горіхи й брусниці. Приніс щиглик меду, А сойка — ожини. «Куштуйте, будь ласка, Щоб ми подружили!» Вклонялися гості, Розкинувши крила. їм мова тутешня Була зрозуміла. Вони побраталися Із хазяями. Сказали їм птиці: «Лишайтеся з нами!»
petryk.com.ua/186
Attachment:
1041951.jpg
(72.6 Kb)
... Дивуєшся, чому не йде Апостол правди і науки?
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Нд, 18.03.2012, 21:07 | Message # 17 |
| Наталия Разгон
Мой чудный лес...
Остались в прошлом дни пурги и стужи, вступает март в законные права. И вот я жду, когда подсохнут лужи и народится первая трава.
Тогда я - в лес, прозрачный, затаённый, расцвеченный лишь охрою сосны, и пеньем птиц ещё не пробуждённый для суматохи молодой весны.
И, может быть, на краткое мгновенье почувствую в торжественной тиши: я здесь - царица! Лес - мои владенья, предвечное наследие души!
Мой чудный лес... Конечно, всё - иначе... Ведь я - его случайная строка! А для природы, может, равнозначно рожденье человека и листка?...
www.clubochek.ru/vers.php?id=13720
Attachment:
0480838.jpg
(243.8 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Нд, 18.03.2012, 21:08 | Message # 18 |
| Ольга Росс
С лесом...
С лесом стою беседую долго. Холодно. Сосны смотрят строго. Березонька греет, обнимает ветками, Своими меня задарила советами.
Слушает, кивая внимательно. Говорю с ней, как говорила бы с матерью. Открываю секреты ей сокровенные, Березовым соком наполнены вены мои.
Срастаюсь с ней корнями и листьями, Сережки ее в волосах повисли. Раскачивает тихонько, баюкая, А лес вечерний наполнен звуками.
Сосны скрипят, качаются в такт, Огромный дуб зашумит торжественно, Когда к нему со скалы отвесной Птицы гнезда вить прилетят.
К дождю очень низко летает ласточка, Жалеет меня, утешает ласково, Крыльями гладит по голове, Теперь их уже не одна, а две.
Поют надо мной свои птичьи песни, Как жаль, что язык ваш мне неизвестен...
www.clubochek.ru/vers.php?id=16717
Attachment:
5366956.jpg
(135.4 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Нд, 18.03.2012, 21:17 | Message # 19 |
| Надія Красоткіна
Ліс
Ліс зелений друг людини Прохолодний в літню днину. Взимку захисток од вітру. Очищає ліс повітря. Він, мов дім, для всіх відкритий. Дружно тут навчились жити І тварини, і комахи. На деревах різні птахи. В цім рослиннім царстві, діти, Для звіряток стіл накритий. Ягоди, плоди і віти, Є ще й листя соковите. В нашім лісі є лисичка, Зайчик, білка невеличка, Вовк, їжак, бобер, кабан, А в старім дуплі — кажан. Пам’ятай: ліси бувають Хвойні, листяні і навіть Мішані. Тут вся різниця Полягає в листі й глиці. В лісі листянім, малята, Завжди радісно бувати. Тут сплели гілля зелене Дуб, береза, вільха з кленом. Як на осінь повертає Листя з дерева злітає Опускається поволі. Взимку всі дерева голі. В лісі хвойному, дитино, Кедр росте, сосна, ялина. Ще й смерека, подивися! Хвоя зветься їхнє листя. Пахне тут смола-живиця, Цмин росте, чебрець, брусниця. Мох, а от трави немає, Хвоя землю покриває. Ну, а мішані ліси — Незвичайної краси! Пахне ясен, клен, ялина, Дуб, береза і соснина. Взимку й літом тут красиво, Ну, не ліс, а справжнє диво.
www.krasotkina.com
Attachment:
9799210.jpg
(91.8 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Нд, 18.03.2012, 21:17 | Message # 20 |
| Надія Красоткіна
Ліс
Ліс — це диво, ліс — це казка. То ж ходімо в ліс, будь ласка. В лісі є кущі і квіти, В нім сплели дерева віти. Трави, ягоди й грибочки, В нім чарівні є куточки. Ліс — це друг всьому живому. Звір і птах живе у ньому. Ліс дає всім прохолоду І прозору робить воду. Вміє поле захистити, Щоб воно могло родити. Він повітря очищає, Ароматом напуває. Щедро вміє роздавати Все, що є, бо він багатий. Людям вміє догоджати: Дерево дає для хати, Сірники, папір і ліки — Все, що треба чоловіку. В світі є ліси казкові: Хвойні, листяні чудові, Мішані є і тропічні, Саксаулові незвичні. В хвойних — сосни і ялини, Кедри, піхти і модрини. Пахне в лісі цім живиця, Є морошка і брусниця. Де ростуть берізки й клени, Тис, ялиночка зелена, Ясен, сосни і дубочки — Це вже мішані лісочки. А на півдні, де тепліше, Ще буває цікавіше. В пишнім листі все буяє, Ліс тут листяним буває. Та летять листочки долі, Взимку всі дерева голі. І стоять так до весни, Дивляться чарівні сни. Ліс — це диво, ліс — це казка. То ж заходьте в ліс, будь ласка, Але завжди пам’ятайте: Диво-ліс охороняйте!
www.krasotkina.com
Attachment:
0218238.jpg
(147.5 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Нд, 18.03.2012, 21:19 | Message # 21 |
| Надія Красоткіна
Ліс
В кожну пору ліс чарівний. Навесні він світлий, дивний. Море звуків оживає, Море квітів розквітає. Влітку має гарну вроду І дарує прохолоду, Ягоди, гриби і квіти Вміє серце звеселити. Восени ліс поетичний, Кольоровий і незвичний. Листя з дерева злітає Всі стежинки застеляє. А зимою ліс чудовий, Мовчазний, а ще казковий. Всі дерева сплять і мріють, Лиш ялинки зеленіють.
www.krasotkina.com
Attachment:
4302466.jpg
(287.8 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Нд, 18.03.2012, 21:27 | Message # 22 |
| В лесу Мы летом в лесу Собирали малину, И доверху каждый Наполнил корзину. Мы лесу кричали Все хором: - Спа-си-бо! И лес отвечал нам: "Спасибо! Спасибо!" Потом вдруг качнулся, вздохнул … и молчок. Наверно, у леса Устал язычок. М. Файзуллина
В лесу
Мы с мамой грибы Собираем вдвоем. Подарки лесные В корзинку кладем. Деревья над нами Тихонько шумят, О чем-то своем Меж собой говорят. В. Кудлачев
В лесу
Мы пошли по ягоды в дальний лес. Видимо-невидимо там чудес! Мы видали рыжего муравья, Повстречали белочку у ручья. Отыскали беленький мы грибок, Положили бережно в кузовок. Ну, а спелой ягоды и не счесть! Как домой воротимся, станем есть. Мы в лесу гуляли бы до утра, Да уж вечер близится – спать пора. Н. Саконская
www.razumniki.ru/stihi_pro_le_derevya.html
Attachment:
1493124.jpg
(66.6 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Нд, 18.03.2012, 21:28 | Message # 23 |
| В лесу
Я с утра в лесу гуляю. От росы я весь промок. Но зато теперь я знаю Про березку и про мох. Про малину, ежевику, Про ежа и про ежиху, У которых за ежат Все иголочки дрожат. Н. Матвеева
Наш лесок Он не низок, не высок, Зелен, светел наш лесок. Мы, когда учиться стали В том лесочке насчитали: Восемь сосенок густых, Пять березок молодых, Семь осинок-невеличек, Девять сосенок-сестричек. Хорошо в лесу таком – Каждый кустик нам знаком. Только раз погоревали: Заблудился бедный Валя. А. Прокофьев
Хорошо у нас в лесу! Только я в кусты вошла – Подосиновик нашла, Две лисички, боровик И зеленый моховик. Еж колючий предо мной Пробежал к себе домой. Две синички в тишине Звонко пели песни мне. Я подальше забрела, Там черники набрала. Все теперь домой несу. Хорошо у нас в лесу! Г. Ладонщиков
www.razumniki.ru/stihi_pro_le_derevya.html
Attachment:
9915996.jpg
(65.1 Kb)
|
|
|
|
|
|
|