| Kuchen
♂
| Date: Чт, 13.11.2025, 16:13 | Message # 1 |
|
| А можна зараз купити ділянку під Києвом і самому побудувати дім? Не хочеться мені купувати вже готовий. Хочу зробити все по своєму.
|
|
|
|
|
| Algrinus
♂
| Date: Ср, 26.11.2025, 22:17 | Message # 2 |
|
| Цитата Kuchen (  ) А можна зараз купити ділянку під Києвом і самому побудувати дім? Не хочеться мені купувати вже готовий. Хочу зробити все по своєму.
Цілком реально купити ділянку під Києвом і будувати собі дім так, як тобі хочеться. Зараз багато хто так і робить, бо готові будинки часто або з кривими проектами, або з економією на матеріалах. Тут головне — знайти нормальну ділянку з правильним цільовим призначенням, підключенням до комунікацій або хоча б можливістю їх провести. І обов’язково перевірити документи, щоб не встрягти в довгобуди й суди.
Будувати самому — це свобода, але й куча нюансів: проект, геологія, підрядники, терміни, бюджет, контроль. Якщо підходити з холодною головою, усе можна зробити дуже якісно й навіть дешевше, ніж купувати готове. Головне — не кидатися на першу-ліпшу ділянку, а обрати ту, яка реально під твої потреби: розташування, сусіди, дороги, чи не затоплює, чи не лісосмуга з обмеженнями.
Можеш глянути варіанти тут: https://mayak.kiev.ua/catalog/land-sale в агенції допоможуть підібрати ділянку під будівництво, і часто є ті, що не з’являються у відкритих оголошеннях просто не встигають їх виставити. Якщо хочеш будувати під себе — це хороший старт, щоб знайти щось адекватне.
|
|
|
|
|
| Anasteisha
♀
| Date: Сб, 06.12.2025, 17:47 | Message # 3 |
|
| дякую
|
|
|
|
|
| Marggo
♀
| Date: Нд, 07.12.2025, 16:02 | Message # 4 |
|
| Купити ділянку під Києвом і самостійно побудувати будинок – це цілком реальний і популярний варіант. Багато людей обирають саме такий шлях, щоб реалізувати свої мрії про ідеальне житло.
|
|
|
|
|