ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Ср, 17.12.2025, 14:58

Поновлені теми

пошук по сайту:

НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Купити квартиру
Kuchen    Date: Чт, 13.11.2025, 16:15 | Message # 1
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Реєстровці

Хочу купити квартиру, вірніше планували це зробити ще на початку 22
року, але ж ви знаєте що сталося.. а зараз дивимось квартири в тому ж
будинку і районі, а ціни геть інші. Запитали, чому, будинок же не помолодшав, а навпаки. Сказали, бо долар.. Так вибачте зарплату мені
платять в гривнях, чому всі орієнтуються на долари?

Algrinus    Date: Нд, 16.11.2025, 23:49 | Message # 2
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Реєстровці

Цитата Kuchen ()
Хочу купити квартиру, вірніше планували це зробити ще на початку 22року, але ж ви знаєте що сталося.. а зараз дивимось квартири в тому ж будинку і районі, а ціни геть інші. Запитали, чому, будинок же не помолодшав, а навпаки. Сказали, бо долар.. Так вибачте зарплату мені платять в гривнях, чому всі орієнтуються на долари?

Пам'ятаю у свої студентські роки постійно купували насіння в стаканчику у бабусь, і одного разу прийшли, а ціна стала більша.. типу а чого так, запитали, а вони - долар виріс. Так це бабусі... Справа в тому, що забудовники дійсно змушені орієнтуватися на долар, навіть якщо продають за гривні. І ось чому: більшість будівельних матеріалів (бетон, арматура, імпортне обладнання, ліфти, вікна) прямо або опосередковано прив'язані до валюти. Навіть якщо матеріал виробляється в Україні, його сировина часто купується за кордоном. Відповідно, коли долар росте, для забудовника зростають і витрати на будівництво. Зарплату робітникам, звісно, платять у гривнях, але левова частка бюджету йде саме на матеріали та техніку, тому ціна "квадрата" неминуче прив'язується до курсу, щоб проєкт просто не став збитковим. Якщо хочеш детальніше розібратися, як саме курс долара впливає на вартість первинної нерухомості https://grandbourget.com/news....homosti можеш почитати статтю на сайті ЖК "Гранд Бурже". Там це дуже добре пояснено. На жаль, це правило ринку, від якого нам нікуди не подітися.

Post edited by Algrinus - Нд, 16.11.2025, 23:49

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz