Любив козак дівчиноньку Та й не знав спокою, Бо дівчина та лебідка Була молодою, А козак уже бувалий, Бив на війні ляха Та за ревність до дівчини Помирав від страху. Так любив козак лебідку У коханні клявся, На руках її до смерті Носить обіцявся. І козака та дівчина На гріх полюбила, Вийшла заміж... свою долю та й занапастила, Бо почав козак ховати молодую вроду, Зачиняв її у хаті, Не пускав по воду. А дівчина та мов сокіл Так волю любила І за волею мов пташка Тяжко затужила. Відпустив козак ту пташку в саду погуляти Та й злякався,що не зловить, Став наздоганяти. А зозуля налякалась Та й стала тікати, Плиг у воду...і зосталась там, на дні лежати. А козак вхопив на руки волелюбну пташку, Та й дотримав свого слова на дні обійнявши. Знала мати долю доні, Як на світ родила, Впало люстерко додолу Там воно й розбилось. Тепер тужить над хрестами Матінка невтішно, Відчувало серце горе Та мовчало грішно. ...ой,Данилечку,люблю тя, Як нікого звіку. Наталочко,серце моє, Ти моя до віку. Отаке воно кохання Солодке та гірке Та хто його не скуштує, Той бідний,повірте.
Дякую.Для того, щоб відчути те що і я, потрібно лише переглянути цей фільм.Мені здається він знятий давно.Я бачила його лише один раз по телебаченні.Цей фільм із циклу "Острів любові" і якщо я не помиляюсь українського режисера.Це дуже зворушлива стрічка.Після перегляду вірш просто сам ліг на папір.
Жизнь и дана, чтоб любить, быть любимой, Колечко на пальце одно только скажет. Окольцован - в банке плаваешь рыбой, Но, может быть счастлив, лишь время покажет.
Мы видим поверхность синего моря, А что в глубине, может, стоит потрогать. Если любовь ты достанешь без горя, То, значит, судьба отыскала дорогу.
Если в привычку любовь превратилась, То стоит ли силы потратить на это: Чтоб в искренность жизнь твоя усомнилась, Но случаев разных, так много на свете...
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")