Той дивосяйний світ далекого дитинства… Ті довгі-довгі дні з десятками пригод, Де казка, яв і сон сплелися в триєдинстві, І Ангел вів мене від лиха і негод.
Всі брались прищепить мені найкращі риси, А я метикував, сховавшись за стіжком, Чому це у кота не вуса, а вібриси, І де воно росте, какао з молоком?
Я вірив щиро в те, що завтра буде краще, (Сам перший секретар мій галстук пов’язав!) І землю, де я ріс, не зрадив би нізащо. У латаних штанцях в поля отару гнав.
Там, де сарматський слід ще видно між ярами, Схід сонця у степу стрічав я на стерні. І з пагорбів крутих, отесаних вітрами Мадонни кам’яні всміхалися мені.
А думка, як стріла, летіла в нескінченість. Між зорями пливли усі мої чуття. В космічнім кораблі, між видатних учених, А за штурвалом – я. І курс – у майбуття.
І хай не все в путі складалось так, як треба, І човник мрій моїх втонув у вирі справ, Нехай не я, а хтось зірки хапає з неба – Ніколи я в житті за цим не жалкував.
Ті спогади ізнов мене в дитинство манять, Промінчиком надій у серці збереглись… Все далі крізь роки видніються в тумані Моїх дитячих мрій далекі береги.
Побував на Вашому острові дитинства.... Гарно. Особливо сподобалось:
І хай не все в путі складалось так, як треба, І човник мрій моїх втонув у вирі справ, Нехай не я, а хтось зірки хапає з неба – Ніколи я в житті за цим не жалкував.
Вірш красивий, про какао з молоком гарно підмічено, але я не певен, що він підходить тематиці конкурсу.. замальовка про дитинство гарна,але чи підійде вона для вивчення дітям?..
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")