Я ніколи ще так не писав, Твір мій зовсім на вірша не схожий! Я від холоду так ще не мерз, В ніч бурхливу і в день непогожий! Так багато що – треба сказати І на радощах плакати треба, Але сліз чомусь обмаль, пробачте - І в бажаннях одна непотреба! День сьогодні в країні знаменний І слова йдуть на думку належні! Але душу шматуюсь на частки - Почуття, мов кінці протилежні! Вісімнадцять вже років минуло - Незалежності мого народу! Але чим нам пишатись, не знаю?! Чим хвалитись хохляцькому роду?! Незалежні ми стали і вільні, Від сусідів і братніх народів, А чи краще нам стало від того, Що їмо ми не з наших городів?! Хіба краще братам моїм, сестрам, Що в папері записана воля?! А в країні, як сіра вовчиця – Править бал проклятуща недоля! Мені скажуть мої слухачі – Що ти стогнеш і хочеш чого?! А я голосно крикну, як зможу – Люди! Доброго прагну всього! Незалежності хочу від болю, Від неправди, страху і зла, Від лукавих, дурних і підступних – Душогубів та їх ремесла! Я не хочу бути залежним, Від хабарників та запроданців, Від злодіїв та пустозвонів, Паразитів та інших поганців! Досить браття – багато їм честі, Я бажаю їх зовсім не знати! Я бажаю рідній Вкраїні – Їх без жалю, як гниль корчувати! А тоді вже на чистому полі, Правду сіяти, щастя і віру! І дай Боже нам справжньої волі, Дай добра нам любові і миру!
Якби в нас були тільки люди, а тож і нелюдей тьма. А яка ж з них, чи від них незалежність. Від них для хороших людей дуже велика залежність.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")