Морози перші. Листя долі.
Стоять дерева зовсім голі.
Змарніли клумби і газони.
Давно вже прибрані вазони.
Життя у парку колоритне,
Уже змінило свої ритми.
Похнюпилися невеселі
Човни, ракети, каруселі.
Завмерли у чеканні літа -
Коли прилинуть до них діти.
Дістались часу на поталу
Всі звірі, зварені з металу:
Дракони, леви, крокодили.
По них недавно ще ходили
Дитячі ніжки. Час минає.
Їм в рот ніхто не заглядає,
Чи руку не сує сміливо.
Сумує, із металу диво!
Там, на алейці, молодята
Все ж так цілуються завзято,
Не бачачи ніде нікого,
Немов на них замкнулось коло!
В руці у неї квіти-кали,
Чи не із лекцій повтікали?
Дві молодички, це дві мами,
Прогулюються з діточками.
Життя маленьких, мов у казці,
Тому ті тихо сплять в колясці.
Качок сім’я тут на ставу є
Вона і днює, і ночує.
Не хоче в вирій вилітати,
Мабуть, тут буде зимувати?
Ворон піднялась зграя в вишу,
Порушивши собою тишу.
Їм що? До чого їм звикати?
Чи вперше зиму зустрічати?
То ж хоч зима уже на носі -
Життя продовжуються й досі!
Природа, мати і дитина –
Олійна вийшла в нас картина.
Такий пейзаж передвечір’я
В останні дні передзимів’я.
Для друзів я намалював,
Хоч пензлика в руках не мав!
Так, ніби й сама побувала у цьому парку, та все ж правильніше оцей рядок "Життя в парку, так колоритне," буде написати так: Життя у парку - колоритне. Здивував мене ось цей вираз -"Ворон піднялась зграя в вишу," бо слово виш вживається коли йде мова про вищу школу, наприклад,- студенти вийшли з вишу. Наснаги!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")