|
Валерій Гнатюк
| |
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 11.04.2010, 09:42 | Message # 16 |
| Перше видання книги "Набат" побачило світ 17.11.2004 року.
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 11.04.2010, 09:45 | Message # 17 |
| З книги "Хняцівки і віршоплюйки" ХНЯЦІВКИ та ВІРШОПЛЮЙКИ – це терміни, які придумані автором для визначення своєрідних поетичних форм і виносяться на осуд широких кіл культурно-освіченої громадськості. Хняцівки та віршоплюйки – це дика суміш різноманітних класичних та сучасних жанрів і напрямків. Це вінегрет із легкого гумору і тонкої іронії, стьобу і неопанку, карикатури і гіперболи, постмодернізму і гіперреалізму, жорсткої сатири і в’їдливого глузування, чорного гротеску і неприхованого сарказму, брутального висміювання і відвертого знущання. Хняцівки та віршоплюйки – це те, що автор бачить навколо себе і в самому собі, вважаючи за необхідне вилити оце своє бачення на папері, подекуди не дуже переймаючись літературністю образів, нормативністю висловів і цензурністю слів.
Всім гарного дня;) ))))
Post edited by natalya-gurkina - Нд, 11.04.2010, 10:20 |
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 11.04.2010, 09:46 | Message # 18 |
| Я І ТИ Як вітер сердито завиє на морі, У вікна ввірветься стрімка течія, Собака скажено загавка надворі, Ти не лякайся: знай, що це – я. Як щось засліпить мої яснії очі, У пузі закруте, неначе глисти, Примара насниться якась серед ночі, – Я не лякаюсь, бо знаю: це – ти. Як щось перемкне, мов кілком поміж вуха, Й мов дятел думки починають товкти, Так гірко стає, наче в роті сивуха, – Не треба лякатись: це я лиш і ти.
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 11.04.2010, 09:47 | Message # 19 |
| ТИ Ти для мене мов крапелька сонця У холодній ранковій росі, Ніби в мрію відкрите віконце, Наче цвіт неземної краси. Ти моя прохолодна відрада У спекоті задушливих днів, Променисто-п’янка дефіляда, Розсип дивно-коштовних скарбів. Ти моя незапилена квітка, Доленосний, веселковий сон, Білокрила цнотлива лебідка, Мій казковий смарагдовий трон. Я нічого в житті не бажаю, В мене ти є на грішній землі, Ти мій шлях до небесного раю. (Ну ще й пляшка на круглім столі.) І душа моя, мов черепашка, Сяє перлами в хвилях святих... Стоп, стоп, стоп! Якщо в мене є пляшка, То на біса здалась мені ти?!
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 11.04.2010, 09:47 | Message # 20 |
| СОН Дивну мрію солодку духмяну Я побачив в казковому сні, Ніби сонця краплинку рум’яну, Мовби ангельський лик преясний. Я до неї так ніжно торкався, Обіймав, притискав, пригортав, Та у кос океанах купався, І троянди тих уст цілував. Та у хвилю-ріку аромату З головою безтямно пірнав – Неможливо те все описати, Що тоді я відчув і пізнав. Раптом гавкіт на вулиці дикий, Мов пружиною з ліжка зірвав! ...На подушці страшна твоя пика! Милий Боже! Та краще б я спав...
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 11.04.2010, 09:50 | Message # 21 |
| СМУГАСТІ ТРУСИ, АБО БАЛАДА ПРО ОСМІЯНЕ КОХАННЯ Я до тебе прийшов як завжди серед ночі, Із букетом троянд і в краватці новій. Я поглянуть хотів у твої сині очі І в коханні зізнатись тобі лиш одній. Я три дні готував урочисту промову, Аж самого за душу вона пройняла. Та не встиг я і рота роззявить, як знову, Ти з порога у спальню мене потягла. Блискавично мене від одежі звільнивши, Ув обійми мої, як лоза, потяглась, Але раптом, на мене чомусь подивившись, У нестримному реготі дико зайшлась. Ти сміялась, плювалась і рвала подушку, І тицяла пальцем, як зірваний псих На труси у рябеньку та біленьку смужку Що так гарно висіли на стегнах моїх. Я стояв серед спальні в трусах остовпіло – По коліна, сімейних, пахнючих, нових. Хоч убий, не збагну, що тебе звеселило Та позбавило прагнень прекрасних твоїх. Ці смугасті труси – то бабусин дарунок. Це одна з найсвятіших родинних ознак. Як могла підмішати до меду ти трунок? Не забуду до скону, іудо дурна. Як могла ти вчинити так підло зі мною, Осміявши сакральне в моєму житті? Не бажаю й секунди я бути з тобою, З цього часу розходяться наші путі. Я проспектом ішов неквапливо додому, Виступаючи гордо, як азійський шах. Прохолодно й так вільно було тілу мо’му У нових, по коліна, смугастих трусах. Після цього не можу тебе більше бачить, Я на тебе образу страшну зачаїв. Ні, ніколи тобі я не зможу пробачить, Як сміялась з моїх ти смугастих трусів.
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 11.04.2010, 09:53 | Message # 22 |
| ХОЧУ ДІВКУ! (Сафонову І.В.) Хочу дівку з цицьками великими, Взагалі-то з маленькими теж. Із обмежено формами дикими, Ну, а можна і зовсім без меж. Із усмішкою п’яно-вульгарною І цигаркою в жовтих зубах, Чи сліпуче-діролово-гарною Та рум’янцем на ніжних щоках. Із губами брутально-червоними І тонкими, як два слимака, Чи рожевими, дивними, повними, Що як глянеш, то серце скляка. Із очима блискуче-зеленими, Можна й з чорними, як глупа ніч, Із косою рудою чи темною, Можна коротко, можна до пліч. Із ногами стрункими, як колія, Чи кривими, як два колеса, Щоб зрівнятись могла лиш з тополею Ця цнотлива дівоча краса. Хочу дівку чорненьку чи біленьку, Довжелезну чи зовсім дрібну, Дуже гарну, чи так просто – миленьку, А відверто, то можна й страшну. Якщо чесно, різниці ніякої, Хочу дівку, аж всього трясе, Хочу дівку я так, що підскакую, Просто дівку я хочу і все.
Всім гарного дня;) ))))
Post edited by natalya-gurkina - Нд, 11.04.2010, 09:54 |
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 11.04.2010, 09:55 | Message # 23 |
| НОСТАЛЬГІЯ Дивлюся, журюся, плююся: Дівки які нині пішли! Раніше – казали бабуся – Ото-то дівчата були: Ніколи, нікому, нізащо Нічого такого абись, А деколи декому дещо Як-небудь, можливо, колись. І то – тільки після весілля, Й тоді, коли посту нема, Ні в якому разі з похмілля, Та просто отак – задарма. І то – тільки в хвилі кохання З своїм благовірним одним... Оце-то було виховання, Не те, що у нинішні дні. А зараз: пиячать і курять, Та гнуть матюки, як той швець, І бідних-нещасних нас дурять, Та взяв би, побив би їх грець! Цицьками і сраками світять, Та з голими пузами пруть, Іще й у жінки комусь мітять, Ще й бевзі якісь їх беруть. А я так хотів би цнотливу, Без різних косметик слідів: Прескромну, незлу, незрадливу, Немовби з минулих віків. В спідниці широкій-широкій І довгій аж прямо до п’ят, Із присмерком ніжно-глибоких Наївних таких оченят. І так, щоб оті оченята Та зналися в мірі й ціні, Й відразу – усе і багато І тільки одному мені.
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 11.04.2010, 09:57 | Message # 24 |
| Як часто ти мені допомагаєш! І що би я без тебе та робив? В житті моїм мов сонце ясне сяєш В холодній круговерті сірих днів. Моя ти срібна зірка незрадлива, Незборений пульсуючий квазар, Коли мені важезно і жахливо, Вбираєш ти мій зболений тягар. Лише, з тобою злившись, відчуваю Небесну легкість тіла і душі Й одразу аж несусь до виднокраю, До сяйва неозорої межі, Хапаючи за талію Ерато, Впадаючи в незвіданий екстаз... І кожен раз з тобою наче свято, Мій рідний сніжно-білий унітаз!
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Нд, 11.04.2010, 10:05 | Message # 25 |
| ДИВЛЮСЬ Я НА ТЕБЕ Дивлюсь я на тебе Та й думку гадаю, Чому ж ти мордяку Страшну таку маєш? З зубами, як в тої Старої коняки, З очима червоними, Мов стиглі маки. З усмішкою вічно Дурною на пиці, Із патлами в формі Соломи копиці, Що дуже жахливо Стирчать у всі боки І всіх моїх друзів Доводять до шоку. Як гляну на тебе, Жене на блювоту: Це ж треба влюбитись В такую гидоту. Мабуть, я в дитинстві Голівкою вдаривсь, Що тягне лишень До такої примари. Та ліпше, як з чудом Таким покохатись, То треба, напевно, Піти лікуватись.
Всім гарного дня;) ))))
Post edited by natalya-gurkina - Нд, 11.04.2010, 10:08 |
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Пн, 12.04.2010, 09:11 | Message # 26 |
| Пісні, написані на вірші Валерія Гнатюка. Виконавець невідомий. Якщо хтось впізнає - дайте знати, допишу)))))
З поля бою
--------------
Геро
--------- Голос крові
----
Забужанин
Автор слів: Микола Гнатюк (Гнат Голка) Виконавець: поки невідомий -
Всім гарного дня;) ))))
Post edited by natalya-gurkina - Пн, 12.04.2010, 12:39 |
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Ср, 14.04.2010, 11:31 | Message # 27 |
| Ось книги.. Можна скачати і почитати)))))
Всім гарного дня;) ))))
Post edited by natalya-gurkina - Ср, 14.04.2010, 11:33 |
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Ср, 16.06.2010, 08:30 | Message # 28 |
| Із збірки "Кароока кара" В ПОЛОНІ МРІЇ В полоні мрії я, в полоні мрії... В полоні фібр невидимих душі. Тебе у милім образі лелії, Вночі я бачу, вдень пишу вірші. В полоні мрії я, в полоні мрії... В полоні кольорових смужок снів. Моє ти серце ніжно пестиш-грієш В холодних обладунках сірих днів. В полоні мрії я, в полоні мрії... В обіймах намальованих надій. Крізь бурі, штилі і перипетії Ти сяєш у фарватері подій. В полоні мрії я, в полоні мрії... У нетрях ірреальних перелог. Чи може це вінцем шизофренії Віншує доля змучене чоло? В полоні мрії я, в полоні мрії... Хто скаже, де реальності межа? І скільки покаянь від сну до дії, І де, насправді, міститься душа? В полоні мрії я, в полоні мрії... У чарах кароокої весни. У тих, хто марить святістю лелії Я чув: колись збуваються і сни... Луцьк, 2004 р.
Всім гарного дня;) ))))
Post edited by natalya-gurkina - Ср, 16.06.2010, 08:31 |
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Ср, 16.06.2010, 08:31 | Message # 29 |
| КАРІ ОЧІ Бачив сон я дивний, Чи видіння в ночі: Зоряно-іскристі Карі-карі очі. Бачив дитинчатком Ще наївно-щирим, Так яскраво бачив, Що у них повірив. І тепер не знаю, Що мені робити, Як мені буть далі, Як мені з цим жити? Це якесь закляття – Кароока кара, Мрія нездійсненна, Місячна примара. Я втікав від неї Вітром в небі-полі Та не бачив щастя, Та не бачив долі. Ні добра, ні сяйва, Ні тепла у ночі, Лиш у снах, як завжди Гріли карі очі. Я тепер змирився: Більше не втікаю, Знаю: мрія дивна – Це частинка раю. Зглянься, милий Боже, Подаруй, благаю, Хоч краплинку того, Що весь вік чекаю. Все життя шукаю Половинку-вдачу – Карі-карі очі, ...Але все не бачу... Луцьк, 2005 р.
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
natalya-gurkina
♀
| Date: Ср, 16.06.2010, 08:32 | Message # 30 |
| ШУКАЮ... Все ходжу-шукаю Серед лиць байдужих Краплю виднокраю, Рай посеред стужі. Прагну-виглядаю У юрбі безликій Іскру водограю У очах великих. У очах небесних Променисто-карих Я шукаю весни Незбагненні чари: Солов’їні трелі В небесах співочі, І морські купелі, І бездонність ночі, І шаленість виру, Й волелюбність вовчу І жертовність щиру, І зорю пророчу. Все ходжу-шукаю, Навсібіч дивлюся, Те, що я лиш взнаю, І з чого нап’юся. Ой, нап’юся вволю − Не протверезію. Де ж ти, моя доле – Квіточко-леліє? Все ходжу-шукаю Душу-половинку: Пелюсточку раю, Сонечка краплинку. Прагну-виглядаю Зіроньку пророчу − Стільки літ шукаю Та все не знаходжу... Луцьк, 2005 р.
Всім гарного дня;) ))))
|
|
|
|
|
|
|