ПОЕТИЧНИЙ ФОРУМ

RSS    Правила форума   Пт, 29.03.2024, 17:34
 
Поновлені теми
 
        

пошук по сайту:

 

 
НОВІ СТОРІНКИ ТВОРІВ:

Сергій МОСТЮК
Руслан БАРКАЛОВ
Василь КОРОТКИЙ

 
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
форум сайту Анумо знову віршувать! » Поезія - це завжди неповторність » Поетична майстерня » Критика
Критика
Мурашка    Date: Пт, 31.05.2013, 13:28 | Message # 31
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
49
Знову перечитала коментарі і хочу додати  ,що радує те,що в сайтівському
саду у нас     "ростуть і квітнуть яблуні ,вишні ,абрикоски,персики і ключий,але ж корисний,
агрус..."
 


LedyDelfin    Date: Сб, 01.06.2013, 14:32 | Message # 32
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
24
вдала аналогія... при тому - агрус вимагає від усіх інших - од яблунь, там, слив, груш, вишень, персиків і абрикосіви, а також троянд, бузків і т.д. - щоб вони були агрусами... хоч як бути вишнею чи яблунею - не знає і ніколи не дізнається... уявіть собі сад - самі лиш зарості безграмотні агрусів... не думаю, що таке назветься садом... хіба чагарниками...

ЛИЦЕМ ДО СОНЦЯ...
 


Мурашка    Date: Нд, 02.06.2013, 14:39 | Message # 33
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
49
Хто хоче бачити красу,той її побачить ! Хто хоче  вчитися і прагне відшукати щось своє,
( як Мічурин ) на поетичному полі висіяти або висадити свої сорти і такі,які б сподобалися,
той тільки має право зватися справжнім МАЙСТРОМ!
 


LedyDelfin    Date: Нд, 02.06.2013, 20:23 | Message # 34
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адмін-2
 
Повідомлень:
24
може знадобиться, для тих, котрі захотять подумати - це стосовно різноманітності і досконалості:

56. "Небеса находятся везде, где признают Господа, где верят в Него и любят Его; разнообразие поклонения Ему и разнообразие блага в том и другом обществе не предосудительно, а полезно, потому что из этого разнообразия слагается совершенство небес. Трудно объяснить это, не прибегнув к принятым и обычным в науке выражениям, которыми толкуют, каким образом совершенство единицы образуется из разнообразия частей. Всякая единица, говорит наука, состоит из разных частей, ибо единица, в которой их нет, сама ничто, не имеет формы, следовательно, не имеет качества; но когда единица состоит из различных частей и когда эти части составляют образ совершенный, в котором каждая из них дружно и стройно присоединяется к другой, тогда единица по качеству своему совершенна.
Таким же образом и небеса составляют единицу, состоящую из разнообразных частей, расположенных в совершеннейшем образе, ибо небесный образ (форма) есть совершеннейший из всех образов. Что в этом состоит всякое совершенство, это ясно видно по всему прекрасному и приятному, что поражает одинаково и внешние чувства и дух; ибо все прекрасное существует и происходит не от чего иного, как от сочетания различных, стройно составленных и согласованных частей, расположенных в совокупном (совместном) или последовательном порядке; никогда это качество прекрасного не принадлежит единице, неразнообразной в своих частях. На этом основании говорят, что разнообразие приятно, и известно, что от качества этого разнообразия зависит и его приятность. Из всего этого видно, каким образом совершенство, даже небесное, происходит от разнообразия частей, ибо из того, что существует в мире природном, можно, как бы в зеркале, видеть то, что существует в мире духовном."


ЛИЦЕМ ДО СОНЦЯ...
 


barankev-alla    Date: Пн, 10.06.2013, 11:35 | Message # 35
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Друзі
 
Повідомлень:
46
ТАК, Я ПОВНІСТЮ ЗГІДНА З НАТАЛЕЮ ДАНИЛЮК. Я вважаю, що критика повинна бути справедливою і без приниження. Критикувати треба вміти. В кожній критиці повинна бути підказка, що треба зробити, щоб вірш був кращим. А не просто пусті слова, щоб щось з себе показати, що ти розумніший від інших. А бо ти музикант і відчуваєш краще мелодійність вірша, чи пісні. Я  теж музикант, але нікого не критикую за мелодійність, бо інколи і у мене не все вдається з мелодійністю. Які музи до нас приходять, такими вірші і виходять.... А розумних підказок треба дослухатися, але і не нехтувати своєю думкою. Бо перша думка часто буває правильною. Я  публікую вірші на багатьох сайтах, але такого хамського відношення до авторів, як на сайті "Проба пера ",- я ще не зустрічала. Я стикнулася на сайті "Проба пера" зі шквалом вульгарної критики. Там сидять четверо юних  "хамів"- бо іншими словами їх назвати не можу   і висміюють всі вірші авторів. А адмістратор сайту радий тому, що йде  сильна  перепалка між авторами, ДЛЯ ПІДНЯТТЯ РЕЙТИНГУ. Після цього, в мене пропало бажання навіть туди заходити, а не те, що публікувати там вірші. Всі свої вірші я  з цього сайту видалила. Тому пишучи критику, треба думати про авторів і про читачів, щоб в них було бажання заходити на сайт і писати вірші, а читачам приємно читати їх. Деякі автори пишуть  вірші для кількості, по одному куплету, в яких немає ні рими, ні мелодійності, ні теми, ні закінченої думки( набір слів). А критикують всіх підряд, щоб показати, що вони дуже розумні і начитані. Кожний вірш повинен бути повчальним і виражати якусь тему, чи думку. Не завжди все вдається, але кожний вірш має право на життя. Тому прошу всіх "Критикантів" бути толерантними і конкретно підказувати у своїх критиках, що треба зробити, щоб вірш став кращим( свій варіант). А не просто писати пусті слова. Я сама юрист і змушена до точності у критиці, чи у підказці. Я коли допомагаю людям, то допомагаю конкретно і підказую точно. І допомагати треба всім, бо зі сторони краще видно. А людина сама вибирає прийняти мою допомогу, чи ні.
І щоб  було приємно  писати і читати вірші , та не розбіглися всі автори і читачі з сайту, гостру критику пишіть в особисті повідомлення.


Я -українка і цим пишаюся! Сама з Львівщини. Пишу вірші, гуморески і тексти пісень з 10 років. Моя професія юрист. В житті головне - сім"я, діти, батьки і поезія! Ціную життя - воно дано Богом один раз!
 


natalka7474    Date: Пн, 10.06.2013, 14:17 | Message # 36
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
108
ВІРШІ ПИШУТЬСЯ ДЛЯ ТОГО ,ЩОБ БУТИ ПРОЧИТАНИМИ І ПРОКОМЕНТОВАНИМИ. А ДЕ ЯКІ АВТОРИ НЕ ПРИЙМАЮТЬ НІ КРИТИКИ НІ ДОПОМОГИ. ТОМУ ПРОПОНУЮ,ПЕРШ НІЖ ОБРАЖАТИСЬ,ПУБЛІКУЮЧИ ЧЕРГОВИЙ ТВІР,ВКАЗУВАТИ "НЕ ОБГОВОРЮВАТИ". ТАК ВСІМ БУДЕ КРАЩЕ.


У всьому світі хай спокійно діти сплять,
І хай не будять їх ні танки, ні гармати,
Хай їх оточує любов і благодать,
А поруч з ними завжди будуть мама й тато.
© 2014 Н. Хаммоуда


Post edited by natalka7474 - Пн, 10.06.2013, 15:31
 


virchi    Date: Вт, 11.06.2013, 11:37 | Message # 37
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Адміни
 
Повідомлень:
1704
Цитата (barankev-alla)
Критикувати треба вміти.
Цитата (natalka7474)
ПЕРШ НІЖ ОБРАЖАТИСЬ,ПУБЛІКУЮЧИ ЧЕРГОВИЙ ТВІР,ВКАЗУВАТИ "НЕ ОБГОВОРЮВАТИ

Підтримую!


... Дивуєшся, чому не йде
Апостол правди і науки?
 


natalka7474    Date: Вт, 11.06.2013, 14:03 | Message # 38
    ПРОФІЛЬ

Надіслати приват

Не в мережі
Група:
Управляючі
 
Повідомлень:
108
Дякую, пане Василю.  Адже не можлива тільки позитивна критика( на те вона й критика). А якщо автор чекає тільки похвали, нехай зразу вказує   "КРИТИКУВАТИ НЕ МОЖНА ХВАЛИТИ".  А" кОму" вже кожен покладе де вважає потрібним.  Це звичайно сарказм. Але не можливо хвалити всіх.

У всьому світі хай спокійно діти сплять,
І хай не будять їх ні танки, ні гармати,
Хай їх оточує любов і благодать,
А поруч з ними завжди будуть мама й тато.
© 2014 Н. Хаммоуда
 


форум сайту Анумо знову віршувать! » Поезія - це завжди неповторність » Поетична майстерня » Критика
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Пошук:



 
     
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz