|
|
 |
|
Вітаю
Вас
Гість |
RSS |
| Поезія Кочевих Олега |
| virchi
♂
| Date: Пн, 23/04/07, 00:38 | Message # 1 |
|
| Перейти/повернутися до головної сторінки поезії Олега Кочевих Нові вірші та збірки Олега на І-модулі - за цим лінком Олег Кочевих - кримськотатарський україномовний поет, журналіст, літрецензент, літаналітик і подеколи літпіарщик. Народився 6 березня 1979 року в родині львівського поета-дисидента. У 2001 р. закінчив історичний факультет Київського Університету ім. Т.Г.Шевченка. З 2000 року - журналіст кривенківської школи; відтоді - автор майже 200 статей у "ПіКу", "Книжнику-Review", "Книжковому Клубі Плюс" та ін; збірок віршів, друкованих "Четвергом", "Березолем", "Кур’єром Кривбасу". Він же є переможцем "Молодого вина 2002" та об’єктом рецензій в усіх згаданих і незгаданих виданнях. Віршів, які мені подобаються, у Олега багато, та є у нього ось такі, незвичні за формою: ВЕСНА, ГУРЗУФ А ось ще: МУРАББА: І це ще не все. Більше - на головній сторінці Олега Кочевих
"Анумо знову віршувать!" ------------------------------ І день іде, і ніч іде. І, голову схопивши в руки, Дивуєшся, чому не йде Апостол правди і науки?
Post edited by virchi - Пн, 23/04/07, 00:59 |
| |
| | |
| maja
♀
| Date: Сб, 19/05/07, 04:23 | Message # 2 |
|
| я в захваті!!!!!!!!!!!
На все можна дивитися з різних сторін
|
| |
| | |
| virchi
♂
| Date: Сб, 19/05/07, 15:39 | Message # 3 |
|
| Я теж. Особливо від цих віршів. Просто раніше якось не зустрічав таких от цікавих по формі творів. А що головне - у формі є зміст! Вірші я не пишу, та творити таку от поезію складно.
"Анумо знову віршувать!" ------------------------------ І день іде, і ніч іде. І, голову схопивши в руки, Дивуєшся, чому не йде Апостол правди і науки?
|
| |
| | |
| Sveto4ka
♀
| Date: Чт, 31/05/07, 11:20 | Message # 4 |
|
| Прикольно. Дуже оригінально! Клас!!!!!!!!!!!!!!!
НІЧОГО НЕ ВИНИКАЄ З НІЧОГО І НЕ ЗНИКАЄ БЕЗСЛІДНО
|
| |
| | |
| Life-Proza
♂
| Date: Вт, 27/11/07, 10:24 | Message # 5 |
|
| справді цем дуже оригінальног більше мені нема чого сказати про це..................
Proza efekt
|
| |
| | |
| m@estrO
♂
| Date: Нд, 27/01/08, 23:46 | Message # 6 |
|
| Саме такі люди неабияк допомагають розвитку нашої рідної, найпрекраснішої у світі, УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ!!! Я думаю, що його твори вже надихнули неодну людину, чи навіть допомогли зробити якийсь важкий крок! .... Б Р А В О ....
Сонце світить всім одинаково...
|
| |
| | |
| virchi
♂
| Date: Пн, 28/01/08, 01:00 | Message # 7 |
|
| Так, [b]m@estrO, Олег у цих творах показав нам що вірші - це не лише рівні стовпчики, рядочки, але й ось така гарна будова.[/b]
|
| |
| | |
| m@estrO
♂
| Date: Пн, 28/01/08, 17:50 | Message # 8 |
|
| ЩЕ Й ЯК ПОКАЗАВ!!!... ...Олег майстер своєї справи!... ..)
Сонце світить всім одинаково...
|
| |
| | |
| Life-Proza
♂
| Date: Вт, 29/01/08, 20:33 | Message # 9 |
|
| Майстер майстер
Proza efekt
|
| |
| | |
| Співанка
♀
| Date: Сб, 20/09/08, 22:09 | Message # 10 |
|
| Ой так гарно і зміст і форма, та ще й не аби яка!!!
|
| |
| | |
| ВолодимирСновида
♂
| Date: Нд, 21/09/08, 20:54 | Message # 11 |
|
| Те, що оргінально згідний, а те, що гарно... ні...Почитаю інші твори, напевно там є щось краще ніж цих два, що опубліковані тут.
Володимир Сновида мій автар -- це моя фотка коли я дуже злий
|
| |
| | |
| virchi
♂
| Date: Вт, 23/09/08, 00:00 | Message # 12 |
|
| Звичайно, що у Олега є кращі вірші, а ніж ці, та мені "ВЕСНА, ГУРЗУФ" подобається не тільки будовою, а й змістом, а от другий - тільки за будовою. Зміст щось я не зрозумів...
|
| |
| | |
| ВолодимирСновида
♂
| Date: Вт, 23/09/08, 21:24 | Message # 13 |
|
| Почитав твори Кочевих на його сторінці, просто клас. Те, що опубліковане тут, на форумі - фігня порівняно з іншими творами. Це бомба. Хто не читав раджу почитати.
Володимир Сновида мій автар -- це моя фотка коли я дуже злий
|
| |
| | |
| OlK
♂
| Date: Пн, 13/10/08, 19:03 | Message # 14 |
|
| Дякую Володимирові Сновиді! І пробую, з подачі адміна, пояснити перші три рядки (вони ж - перші три стовпчики) мурабби про остмодернізм. Отже, вірш проголошує, що в літературу й суспільне життя приходить остмодернізм - модернізм зі східним (близькосхідним, мусульманським, кримським підгрунтям). Це наслідок активного втручання у Велику Історію близькосхідних народів ("різко віє ост"). Цей новітній східний модернізм не є постмодернізмом, не є іронічним неосимволізмом ("без нео"), а є таки просто символізмом класичного гатунку . Ромео - як ми знаємо, закоханий юнак, що кохає представницю династії, з якою вічно воюють його родичі - тут уособлює юний Новий Близькосхідний Світ, який і кохає-тягнеться до Європейської цивілізації, і мусить її ненавидіти. Тут же зауважується, що йдеться не про войовничо-терористичну частину Близького Сходу, а про, так би мовити, мирну ("без пострілів") Далі вказується ще одна описова риса новітнього близькосхідного модернізму - глибинна схожість з алегоричним символізмом, популярним в Європі епоху бароко (коли всілякі чесноти та інші абстракті якості алегорізувалися у вигляді жінок, античних богів тощо - у "бачних картинах"). Очевидно, що після цього три останні рядочки (три останні стовпчики) мурабби про новітній близькосхідний символізм вже зрозумілі й без пояснень. З повагою й подякою читачам, Олег Кочевих
Post edited by OlK - Пн, 13/10/08, 19:05 |
| |
| | |
| virchi
♂
| Date: Вт, 14/10/08, 01:32 | Message # 15 |
|
| Хоч дещо так і не зрозумів , але дякую за пояснення
|
| |
| |
| |
|
|
| ПОШУК ПО
САЙТУ |
|
ПОШУК В
ІНТЕРНЕТ |
|