|
Вірші про батька, тата
| |
virchi
♂
| Date: Вт, 17.04.2012, 19:03 | Message # 31 |
| Надія Гуржій
Син і батько
- Між минулим і майбутнім - мить. Як її, оту незриму, зупинить, Щоб не допікало каяття За безцільно розтранжирене життя? -Неможливо, сину, мить єдину зупинить. Щоб на світі безтурботно потім жить, Треба місяців багато, може й діб, На початок душу вимісить, як хліб. Та і це іще не все, не те, Хай вона підійде і зросте, Набереться почуття, думок - І тоді її пекти настане строк. І яка людини чистота, То така й хлібина вироста. Труд оцей, роками що плекав, Треба людям, щоб до крихітки роздав. Сину, ось така твоя мета, Совість чиста, і дорога не пуста. І тоді ота єдина мить Стоголосо у тобі бринить... -Знаєш, батьку в мене тут протест. В цьому, що життя мого є сенс, Що ростив в собі, плекав, надбав, Людям щоб до крихітки роздав? -Сину, наші душі - таїна, Ніби все і роздаєш до дна, А вона від щедрості росте. В добрих людях, сину, а протест Твій, це просто молодість сама, Не пізнавши мудрості ще дна. В доброті, у людях наша сила. Ти про це колись своєму скажеш сину.
Attachment:
0501669.jpg
(7.5 Kb)
·
8053771.jpg
(787.6 Kb)
... Дивуєшся, чому не йде Апостол правди і науки?
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Вт, 17.04.2012, 19:07 | Message # 32 |
| Богуслав
ВІД БАТЬКА ДО СИНА
- Життя не раз ще буде бити в спину, Багато буде різних перешкод, Та пам'ятай, - говорить батько сину, - З тобою буде завжди твій Господь.
Ще посилатиме життя "сюрпризи", І над тобою буде жартувати... Та завжди до Спасителя молися, І буде Він тобі допомагати.
Не залишай ніколи свого Бога, Де б ти не був, мій сину дорогий; Іди за Ним, молися лиш до Нього, Бо Він Один Всевишній і Святий.
Не забувай ти Слова Пресвятого, Що нас навчає жити і любити, Бо Сила віковічна є у Нього, В житті твоєму буде вік світити.
І мовив син, подумавши з хвилину: - Я буду жити так, як кажеш ти, Твою науку передам я сину, Щоб він також міг шляхом цим іти.
Батьки і діти... З'єднані два слова, І їх ніколи нам не розділити... Ми від батьків взнаємо Боже Слово, Щоб потім і дітей своїх навчити.
Attachment:
4347645.jpg
(8.7 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Вт, 17.04.2012, 19:10 | Message # 33 |
| Радченко
Присвячується батькові
У пекельному вогні війни Обпалив мій батько серце й ніжну юність. І на згадку про шалені дні В сни його війна назавжди повернулась.
Став в шістнадцять літ солдатом він, Ще дитячу посмішку війна не зтерла. "За Вітчизну", - це не праздність слів: "За Вітчизу", щоб Вітчизна не померла.
Смерть ішла за ними навздогін, Відрізала шлях до рідного порога. Йшли солдати вперто на Берлін, Нелегка і довга випала дорога.
Вірили солдати в майбуття, В перемогу вірили вони завзято. Віддавали молоді життя, В їхню честь День Перемоги, світле свято.
Батько повернувся із війни, Тільки шрами, мов автографи від смерті. Пам"ятав загиблих друзів він, Не ховав він сльози і скупі, й відверті.
Й дружбу фронтову через роки Батько мій проніс немов би ту святиню. Й вірив, що ніколи вороги Вже не прийдуть в рідну, милу Батьківщину
Attachment:
1233333.jpg
(9.0 Kb)
|
|
|
|
virchi
♂
| Date: Вт, 17.04.2012, 19:11 | Message # 34 |
| Борода
Повернення до батька
Я вернувся до вас через років імлу. Через долі круті водоверти. Я вернувся до вас! Батьку, я вас люблю! ...Й знову в памяті день вашої смерті.
Що за память така, що з далеких тих літ Найстрашніше лише закарбила? Я старався згадати щось краще - у світ Мене доля-журба поманила.
Я блукав у снігах,де ви були колись, Шукав відповідь в небі північнім, Та ваш образ злітав з моїх спогадів ввись - І здавалося так буде вічно!
Зрозуміти не міг,чо так важко було Дотягнутись до памяті неба І лише як звалилось усе, загуло, Осяйнуло мене - не так треба!
Я хотів до вас йти по дорозі не тій, Що ви в вічність собі протоптали - А по другій, яку ви під свистом кнутів, Під дозором катів будували.
І ступив через рів, що між ними зіяв - І у сні я побачив вас, тату! =Синку, де ж ти так довго блукав?= Спромоглися лише ви сказати.
Ось я поруч із вами! Дорога пряма. Дай же, Боже, щоб знов не зблудити! Я вернувся до вас! На Вкраїні - зима, Та ми мусим до Весни дожити!
Attachment:
1362107.jpg
(7.3 Kb)
|
|
|
|
iv-ann
♂
| Date: Сб, 04.04.2015, 18:24 | Message # 35 |
| Без батьки в світі сиротою був , пекельну муку я в душі від цього чув .
ВАЛЕНТИН МИХАЙЛЮК
ПІСНЯ ПРО БАТЬКА
На багнетах віків
Каганцями поблимують зорі ,
Десь вцілілих вовків
Над снігами конає виття .
Та підкови двзвінкі
Крешуть місяці в пізнім дозорі ,
Хижих ікол вістря
Все по мене прийшли з небуття .
Я примерз до землі
В безнадії , мов зрада , холодній .
Точить вилиці тля ,
Подих звіра , мов зойк нагая .
У промерзлій золі
На потилиці теплі долоні
Все минуле – в імлі
Не злітатиме пісня моя .
Серце тисне журба ,
Мати клястиме долю шалену
Не спасе медсанбат
В різномасті свинцевистих злив .
Та гримить , мов сурма ,
Голос батьків : «Підводься , мій сину !
Бо в безсиллі – ганьба», --
І над серцем він серце схилив .
Звів гвинтівку мою ,
І сахнулись у темряву звірі .
Вже у котрім бою
Він до мене встигає прийти .
Я його пізнаю ,
Я не зраджу святої довіри ,
Бо на рівних стою ,
А над ним і дитинством – хрести . 1991р.
Любов – життя предтеча І смерті – спадок Творінь – зачаток Душі – свічадо ЕМІЛІ ДІКІНСОН
|
|
|
|
|
|
|