Великодне свято
Чудове свято-це Великдень Ісус Христос із нами є. У світі свято це велике, На стіл наш паску подає. Ось і прийшла свята субота Яєчка треба покрасить. Для всіх хазяйочок робота- Їх кольорами треба вмить. А кольорів тих різнобарв'я. І всі ми хочем показать, Між них немає рівноправ'я Бо лиш червоний-благодать. Між ними сонечко й травичка І неба синього блакить, Та лиш червоний, як дзвіничка, Побачать очі вже за мить. Мерщій упоратися треба, У кошик все те поскладать, Бо вечір кличе вже до себе, Йому потрібно честь віддать. Ось і кошик уже повний: А на ньому рушничок, Як на небі місяць новний, Під ним купка зірочок. Всі до церкви поспішають, На все місто дзвін лунає. Святий вечір сповіщає, Що субота вже минає. А у церкві все готово, Свічечки навкруг горять, Всі одягнені святково, Слова Божі промовлять. Сьгодні тут святкова служба, Церква повна люду. З Богом тут навіки дружба, Слова звучать про нього всюди. Свічечки вже догоряють І на вулиці світає, Слова останні промовляють, Час святити наступає. Біля церкви стільки люду, Всі з корзинками чекають, Поприходили усі й з усюди Святити пасочки бажають. Ось і батюшка виходить, В руці тримаючи кадило Всіх по кругу він обходить Та покропить все дбайливо. Із словами привітання Пасочки він святить, А у всіх одне бажання: "Хай господь добром відплатить!". Церква-місце є святе Та Бог на небі проживає. І кожен знає, хай про те, Що Він про всіх нас дбає. Біля церкви поклонімось, А на небо споглядаймо, Коли треба обернімось, А хто просить, то подаймо. З Божим Воскресінням Вас усих вітаю!!!
Додав: 380678418439valentina (14.04.2012)
| Автор: © Валентина Кравчук
Розміщено на сторінці : Свята православної церкви
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1803 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 1
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.