Я - маленький українець, І чекаю на гостинець Від Святого Миколая, Та упевненість твердая Не дає мені спокою Зжиться з думкою важкою, Краще стану на коліна І почну своє моління: - Святий отче, Миколаю! Щиро я Тебе благаю! Не неси мені цукерки, Що блищать, мов феєрверки, Ані забавку цікаву, Ні заморську птицю – паву… Я молю Тебе від серця І, будь ласка, вже не сердься, Що гостинця відмовляю – Не дитячого бажаю… Принеси, Святий, нам правди, Бо батьки, за неї ради, На майдани виступають. Від «властителів» чекають, Що вони всі схаменуться, І нарешті вже проснуться, Та й побачать, що з народом, Українським славним родом, Йде пліч – о – пліч свята правда, А не брехні і не зрада... Може врешті очманіють, Влади суть свою зуміють Людям, що під небесами, Доказ дати словесами, Підкріпивши перед світом, Всю Любов свою і Світло, Й чисті наміри горіння За прийдешнє покоління... Поважати стануть Віче І заглянуть правді в вічі… Покажи нам шлях до раю, Чудотворче Миколаю!!!
Зараз діти розуміють більше, ніж колись... раніше дорослішають... За вірш Тільки, пані Катерино, філологічна заувага Рядки "І почну своє моління: - Святий отче, Миколаю!" пунктуаційно оформленні правильно, а перед усіма наступними тире не потрібно.
Дякую,п.Галино! Приймаю Ваше зауваження, але так спрацьовує сама програмка, а як її відключити я не зовсім вмію. Зараз попробую відредагувати, може, щось вийде.
Актуальні бажання. Саме правди і справедливості нам зараз і найбільше треба, бо від цього залежить майбутнє наших дітей. Гарний і проникливий вірш.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")