... Вічний Тінь до стіни притулилась червона, Задумався німий вже краєвид, Й розложивши губи на тиші долонях Під липою вітер заснув і храпить. Іде царство тіні - босе наче листя, У обрії сонце як рожевий цвіт, Яблуко вечірнє - розповідь сочиста, Мріє щоб не впасти у тернистий світ. Почорніло жито - спливають повіки, Шумить умирання у нове життя, Когось уродили... а когось убито І здається знову вічний лише я. 1989 П Онишканич ...
|