... Спогад ... крізь павутиння, на спітнілих пальцях, З гір прохолодне щастя прибігає, Й біжить по траві й по стерниську босе, Чистую радість в душу наливає. Струнка невістка у зелене свято Прийшла до церкви, обняла ікони, І кучерявий старий Бог заплакав, Не врятувать бо літа сміх від втоми. Не врятувать бо вас - крилаті мої гори, Гори де мрії родились наче роси, Де перший раз захопилась в просторі Душа у синє виморзана колосся. Де час блукав, зелений ліс всміхався, Щасливий був хоча несві"домий ішов, І навіть вже не знати коли то попращався, І коли з цього всього лишилась лиш любов. Любов до сонця і до краси і слова, До свіжим ранком скрипучих дверей, І ще до одного - майбутності основа - Любов до неуче"саних людей. 1988 П Онишканич ...
|