... Біля дороги двадцять п"ять (25) Біля дороги 25 проходжу нині вільним кроком, Вільнішше крутиться земля - чобіт торкається трави, На ліво - скорість, все гуля; на право - вільність сидить боком, Все доганяється, і все спокійно слухає весни. Гуде життя - зелене світло, на перехресті світ кипить, Цвіте життя - і зацвітає цвіт придорожньої любові, Йду обережно, щоб на ліво припадком кроку не зробить, І щоби праве просинання не задопта"ли білі ноги, По лінії йду - лінії життя, чіпивсь волосся рівноваги, Нога одна торка ансфальт, друга знов сирої землі, Гряду й тупцюю в горизонт - іду без надміру поваги, Біля дороги 25, у теплих чоботах своїх. 02.1995 П Онишканич ...
|