... В далеку путь За кроком крок - за мріями паркани Тверезий спомин в теплому вино І Ти пройшла - незнаною в незнане В далеку путь ... що зараз за вікном Прозорі сни, гарячії цигарки Не на погоду, й напевно не на дощ Блакитний погляд крізь очі перелетів Крізь сині очі, і крізь мої також, Блакитний погляд немов печаль весною Чудовий голос - неначе оберіг Струнка хода, й дорога дорогою Перевелась - немов любов у гріх. Шумні думки і мрії очевидні, Що крізь вікно проходять на ходу, А поруч Тебе моя іде надійність Крокує разом, окремо, без сліду. А поруч Тебе ще нікого немає; Прозора пустка, товаришка путі І Ти пройшла і лиш одна витає Непроходима думка у мені Про все що було і що могло бути Коли б усе збулось неначе день Коли б удалось вечір завернути Схопити час - затримати Тебе ! ... за кроком крок, за мріями паркани Тверезий спогад в теплому вино А Ти пройшла незнаною в незнане, В далеку путь ...що зараз за вікном. 1999.09 П Онишканич ...
|