* * * На широкі доли, на стрімкі простори Випущу я мрії. Ой, летіть у даль! Злиньте мрії в гори, пролетіть над морем І розвійте тугу, тугу і печаль! Мрії мої, мрії – пісні срібнокрилі, Над квітучим степом не бродіть – летіть! Душу заспокойте, вітри буйні й хвилі, І розвійте тугу, тугу заберіть! Тут колись здіймались пращурів надії В синє небо чисте, в стиглії поля... У степи широкі, в гори мелодійні Полетіте, мрії! Тут - моя земля! Тут мій край-країна – вільна і багата, Тут вишнева мова – солов’їний спів І над тином в квітах батьківськая хата... Полетіте, мрії, в гомоні лісів! Мрії мої, мрії – пісні срібнокрилі, В рідній Україні не бродіть – летіть! Душу заспокойте, вітри, вільні в силі І розвійте тугу, тугу заберіть!
|