***
Наше перше народження у плоті і для землі,
а друге – у Дусі і для неба.
***
Якщо коротко про суть другого народження:
зректися себе першого, щоб придбати себе
другого
(який матиме частку у віці майбутньому).
***
Наша перша поява у шкарлупі власної
значимості,
а
друга, коли вдається звідси вибратися.
***
Відмінність між людиною духовною і нібито духовною
у породільних муках другого народження.
***
Парость людини новозавітної проростає на
пні
зів’ялих сподівань людини старозавітної.
***
Людина тілесна – тимчасовий квартиронаймач,
а людина духовна – спадкоємець.
***
Людина першого народження перебуває у тісноті проекцій видимостей, а людина другого народження проникає у глибину
сутностей.
***
Першим народженням людина відчиняє двері
для смерті,
а другим
- для вічності .
***
Найбільше надбання на відрізку двох
доленосних дат –
вертикаль другого народження.» .
***
Не маючи часу скористатися нагодою народитися
вдруге
тут, отримаємо можливість нескінченого жалкування
за цим там.
лютий 2013