Поки всі пішли до хати,
Буду мамі помагати –
Я малу візьму лопату
І піду город копати.
Ой, болять у мене руки.
Нащо ці терпіти муки…
Вже свою лопатку кину,
Із сапою, аж до тину,
Я полоти йду капусту,
Бо росте занадто густо…
Трохи грядку пополола,
Враз бажання охололо…
Принесу граблі залізні –
Огірки посію пізні.
У малої господині
До ладу все буде нині.
Ой, болять у мене ніжки.
Відпочити треба трішки…
Ось побачила матуся,
Як в городі я труджуся,
Навіть сплеснула в долоні:
«Скрізь порядок!
Дяка, доні!»
|