НА ПОЛОНИНІ
НА ПОЛОНИНІ Ще сонце очі промива в долині, Туман повзе під гору від ріки, А вже дзвіночки чуть на полонині: Женуть овець на пашу пастушки. Біжать собачки білі, наче вівці, Виконують команди пастушків, У хлопців капелюшки на голівці, Й по дві торбинки із обох боків. Тут їхнє все: ліси і полонини, Трава, горіхи, сонечко, гриби, Смачна чорниця, запашна ожина, Смереки, буки, сосни і дуби. Пастушить тут не кожному під силу, Треба любити труд і рідний край, Цю землю, що до зрілості зростила, І дуиати, що саме тут є рай. Хоча,насправді, - рай десь за горами..., Не схоже це на божу благодать: Сотні овець передоїть руками, І тонни бринзи реалізувать. Настригти вовни, вимити, наткати Із вовни ліжників, шкарпеток нав'язать, Потім це все потрібно десь продати, Щоб було чим сім'ю прогодувать. Десятки літ ходить по бездріжжю, Вночі з вовками часто воювать, Які без боязні з'являються із лісу, Щоби ягнятко чи вівцю забрать. То ж побажаймо трударям наснаги, Хай виростають пастушки нові ! Ці люди варті жалю і поваги, Завдяки їм Карпати ще ЖИВІ...
Додав: wvit (15.11.2015)
| Автор: © Василь Кирилюк
Розміщено на сторінці : Кирилюк Василь
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1603 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 1
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.