Страждаю і радію,
Борюся і молюся,
Як вмію так і дію,
За правду я борюся!
Я плачу, коли бачу,
Сини країни гинуть,
Як маю це пробачить?
Вмирають всі за мрію.
Вони за волю світлу,
За правду йдуть під кулі,
І на очах у світу,
Стежки зітруть минулі.
Брати підняли руку,
На слабшого із брата,
Як цю прийнять науку,
Знешкодить супостата.
Страждаю і радію,
Що нове сонце світить,
Плекаю ту надію,
Щоб жили краще діти.
І хай будує молодь,
Майбутнє своє світле,
Хай злодія поборють,
Країна хай розквітне.
Хай вишиванка красна,
Розкаже всьому світу,
Як молодь ця прекрасна,
Це нація із цвіту.
Побожна і смілива,
І гідна лиш на краще,
О Боже милостивий!
Випробуєш так на що?
Прошу тебе благаю!
Накрий шатром спасіння,
Перебери швиденько,
Від плевели носіння.
Щоб піднялись рясненько,
Посіви твої чисті,
І души в муках долі,
Відразу стали чисті.