"КРУТИ"
КРУ́ТИ
Вас не забути, не забути!
Безвусі, та – захисники!
Крутí у долі нашій Крýти –
Як символ чести на віки.
В рік вісімнадцятий під Крути
Йшла з півночі орда катів.
Тут завше січень – віщо-лютий,
А того року – й поготів!
Завжди безчесні Муравйові
Топтали гідність нашу й честь.
Та не здаються їм герої:
«Як’ не свобода, краще – смерть!».
Й поклали голови русяві
За волю рідної землі.
Три сотні витязів у славі
За Україну полягли.
Та кожен з них ряди потроїть.
Нова звитяга світ пройме.
На тих смертях нові герої
Клянуться: «Як’ не воля – смерть!».
Хотіли зайди стерти й пам’ять,
А ми – живі, хоч як крути!
На кожну свору окупантів
Ставали вої золоті.
Тому й були у долі Крути,
Тому й живемо, що – були!
Немов серця, червона рута
Навічно в пам’яті горить.
(Любов СЕРДУНИЧ)
Додав: Lubavka (05.05.2016)
| Автор: © Любов СЕРДУНИЧ
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 3
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.