Відгорає літо співом солов"я,
Не кують зозулі, вже мина Ілля,
Відлетять лелеки у зовучу даль,
Понесуть за обрій осені печаль.
Відгорає літо, вже гука здаля
Осінь тополина криком журавля,
Віддзвенять сріблясто співи у гаю,
Не стиха лиш пісня про любов мою.
Зачарує серце пісня та сумна
Та її заграє не твоя струна,
Мерехтливі зорі упадуть до ніг,
Осінь смутком ляже тихо на поріг.
Відгорає літо поверта за ріг,
Приготуйся, земле, скоро впаде сніг.
|