На нас зима вже дихає здалека...
На нас зима вже дихає здалека, Недовго нам чекати холодів. Завчасно передчув таке лелека – Ще до Покрови бусел відлетів. Чекаємо на зимні атрибути – Багато завірюх та сніговиць. Така вона, по суті, й має бути – Пора повстяників і теплих рукавиць. Хоч ще дощить і листя опадає – Вже мчить назустріч біла хуртовина. Мов килимом, зненацька повкриває Навкруг всі стежки снігова лавина. Вони прийдуть у парі із морозом, Щоб полювати голі вуха й ніс. Щоби я зранку крижаним узвозом Води з криниці в хату не доніс. Щоб нас лякали на шляхах замети, І ковзнули прохожі по бруківках, А велетенські білі перемети Нас змусили сидіти по домівках… Щоб зеленіли з попід снігу глиці… Щоб метушився кіт на підвіконні, Коли б побачив як клюють синиці Пшоно з моєї теплої долоні…
Додав: inkulinets (08.11.2013)
| Автор: © RUSZIN
Розміщено на сторінці : Вірші про осінь , Вірші про зиму
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1606 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 2
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в словах пана Бутусова - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.