Листопад
Із обвислих гілок молодих берізок
Облітає листя жаром восени.
Та вогнем багряним білокорі ніжки
Обігріть безсилі у ці дні вони.
Полум’ям обвите, аж тремтить від стужі
Полохливе віття у вологій млі.
Топить дощ жаринки деякі в калюжах,
Інші вітер гасить на рудій землі.
То вогонь примерхне на хвилинку, часом,
То яскравим світлом мій затьмарить зір.
Попід тином листя уже цілий насип, -
Тож пора поету прибирати двір…
|