Листопад
(Із циклу «Осінні мотиви»)
Вже ночі холодні, тривалі дощі.
Нагрянули перші ранкові морози.
Посипалось листя з дерев і кущів.
Природні відбулися метаморфози.
Птахи потяглись до людського житла.
У вікна тепер заглядають синиці.
Та ж ні! Не шукають вони тут тепла!
Скоріше потрібні для них годівниці.
Все важче у лісі поживу знайти…
Листочок повільно з берізки злітає…
Лисиця пробігла і довгим хвостом,
І так непомітні, сліди замітає.
24.11.2011р. Пилип Тихий
|