Як описати зиму чарівну Якими нотами, і чарсловами? Яку мелодію покласти на струну? Якими пензлями, і кольорами? Чи білу фарбу взяти а чи срібну... Прозорість в небі сяє чи блакить... Як змалювати пані Зиму гідно Що на щоках румянцями горить. -Вона весела-вирішили діти. Веселий регіт є цьому порука. -Холодна- мовить продавчиня-тітка Й сховати поспіша в кишені руки. -Вона моторна-скаже господиня так жваво підганяє всіх морозом. -Вона чаклунка, бо вірвала днину. Гасає вигоном, гуркоче возом. Мете, курить, сердито завиває. І в кригу закує могутні води. Але, в той час ,так тепло споває В пухкі сніги увесь світ від негоди. Навіщо кольр? Музика?- не треба Шукати те, що істинне і вічне... Мелодія зими в дарунках з неба. Гоніть буденність! зникни прозаїчність!
Дуже образно і колоритно Ви описали зиму, але над віршем треба ще трошки попрацювати. Розмір трохи гуляє, рима(морозом-возі). "Увесьтсвіт" - тут, напевне, одруківка (увесь світ, Всесвіт- Усесвіт) З повагою.
Яку мелодію покласти на струну? Святково-трепетну, і, трішечки, сумну. Мелодію холодних кольрів, Мелодію пронизливих вітрів... Дякую п. Анатолію за візит
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")