Коментувати також можна з та

Пт, 29.03.2024, 13:47
Меню сайту
Категорії каталогу
Вірші про осінь [460]
Вірші про весну [288]
Вірші про зиму [267]
Вірші про літо [159]
Опитування для Вас:
Дайте оцінку сайту української поезії
Всего ответов: 607

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Пора року категорії та розділи української поезії, українська проза Вірші про зиму
 

Найдовша врешті проминула ніч...

Найдовша врешті проминула ніч.
Лишився тиждень до Нового Року.
Не поспішаючи, далеко десь, устріч
Весна зробила несміливі кроки.

Та ще снігів великих не було,
Ще не тріщали з лютістю морози,
У димарях від вітру не гуло…
Ще не збулись заявлені прогнози.

Бо знов зимі до квітня панувати…
Минулий рік згадали? – Ото тож.
Замети ще обридне розгрібати.
І ковзнути бруківкою також.

Ще надокучить білосніжний колір
Й нудне чекання на кінець зими.
Аж раптом снігу холодом за комір
Зі стріхи впало побіля корчми.

Знайомо і приємно рипнуть двері.
Корчма зустріне гомоном й теплом.
У цій, усім знайомій, атмосфері
Знайду в кутку я місце за столом.

Перепочину, бо я цього вартий.
Хоч півгодини. – "Підійди, корчмар.
Налий горілки дядькові півкварти.
Неси закуску й пива каламар".

Кожух на лавку, скинув капелюха.
Приносить pincér трохи попоїсти –
Замовив печення, гуляш й свинячі вуха…
Ого! В корчмі аншлаг – нема де сісти.

…В цей час завжди чекають на музик.
Їх спів завжди стривожить і стурбує.
Їх спів примушує замовкнути базік…
Життя пісень порою потребує.

Я п'ю і їм. Самотній і хмільний.
Я заблукав із осені у весну.
Минулий рік, можливо, був не мій.
Можливо, я в наступному "воскресну".

Pincér (угорська) – офіціант.

Додав: inkulinets (27.12.2013) | Автор: © RUSZIN
 
Розміщено на сторінці: Вірші про зиму

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1227 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")
ivanpetryshyn: А, що ви від них очікували?
Вони ж мусять якось Ванькам і Ксюшам пояснити,
чому вони почали війну з Україною
і чому це- "правильно".

virchi: Зараз російська пропаганда звалює теракт на Україну. І не дивно - в усіх бідах на болотах "винні" українці та американці

virchi: Дякую за розміщення додаткових лінків - і на текст, і на відео в Ютубі, щоб розуміти мелодію!


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz