А у мене у дворі
Поселились снігурі,
Веселились і співали,
У квача зернятком грали.
Час-від-часу на віконці,
Гріли пузики на сонці,
А коли зоря згасала,
То просили дзьобом сала.
Турбувався, наче квочка,
Про червонії клубочки,
В Новий рік, заради свята,
На вікно приклеїв вати.
Прилетіли, пострибали,
А на ранок десь пропали,
Виглядав, і солонину
Клав яку, не знаю, днину...
Враз почув у шибку стукіт,
Аж заплескав радо в руки,
До вікна, як міг, підбіг
І побачив: сипле сніг...
Посміхнувся вдячно птахам,
Це ж вони тендітним змахом
Десь літали у краї,
Мрії втілити мої...
І було найкраще свято,
Щедрували снігурята,
Мед, кутя і сало, сміх
І лапатий білий сніг...
|