Ну, як мені
замовкнути, коли
Тріщить на річці
полохливо крига,
А хмарка посіває
з – під поли
Сніжком
принишклий у задумі вигін?..
Тремтять навкруг
налякані сади,
Адже завидна
передчасно бачать,
Що завірюха
пробує лади
Зі стогоном та
сміхом, нетерпляче.
Судомить навіть
волохатий сніг,
Підхоплений
вітрами із обочин,
Уздовж яких
тихенько глід заліг
У кучугурах,
наче потороча.
Під стріхами
туркочуть голуби,
Скорившись
мимоволі примхам долі, -
Бо зголоднілі
мерзнуть півдоби,
А так би десь
гуляли на роздолі.
Пливе зими
холодна течія,
Штовхаючи
хвилину по хвилині.
Дрімає в сні
натомлена земля,
А я ніяк заснуть
не можу нині.
30.01.12
|