ВІДШУМІЛИ ЗЛИВИ
Відшуміли зливи,
Знову дні погожі.
Піднялись над тином,
Наче списи, рожі.
Ці козацькі квіти
Я з дитинства знаю.
Том завжди під тином
Навесні саджаю.
Добре пам’ятаю
Слобожанські думи –
В них барвисті квіти
Виграють, мов сурми.
Як ішла навала
Краєм слобожанським,
Рожі підіймали
В бій полки козацькі.
І звучали сурми
По усіх оселях
І ставали вої
По містах і селах.
Гнали аж до Криму,
До Дніпра і Сяну
Ворога від дому -
Ляха-бусурмана.
Як же не любити
Ці геройські квіти
В наших землях знають
Їх батьки і діти.
Різнобарв’я повне,
Наче у весельці…
Відчайдухи рожі,
Ви мені до серця.
Сплів би для Оксанки
Я із рож віночок.
Та не зміг порушить
Дивний цей куточок.
Хай собі зростають,
Жодної не зріжу.
Всі для милування
Людям я залишу.
Відшуміли зливи,
Знову дні погожі.
Покажу Оксанці
У садочку рожі.
Червень 2013
Додав: вершник (06.07.2013)
| Автор: © Юрій Іванов
Розміщено на сторінці : Вірші про літо
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1291 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 3
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.